Vești de ultim moment! Sute de magazine vor fi ÎNCHISE în perioada următoare!

Un anunț făcut în urmă cu puțin timp vizează închiderea a sute de magazine ale unuia dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume.

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, intenţionează să închidă anul viitor sute de magazine, după ce criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19) a dus la creşterea achiziţiilor online, transmit DPA şi Reuters.

Pe plan global, H&M avea la 31 august 5.043 magazine, pe 74 de pieţe, inclusiv francize. Joi, compania suedeză a anunţat că va reduce cu 250 numărul de magazine în 2021, reprezentând 5% din actuala sa reţea.

De asemenea, H&M a informat că vânzările au continuat să se redreseze în septembrie de pe urma impactului pandemiei.

"Deşi dificultăţile sunt departe de a se sfârşi, credem că am depăşit cea mai dificilă perioadă şi suntem bine plasaţi pentru a ieşi din criză mai puternici", a afirmat directorul general Helena Helmersson.



La Bursa de la Stockholm, acţiunile H&M înregistrau joi un avans de 6%.



În perioada iunie-august 2020, profitul înainte de taxe a scăzut la 2,37 miliarde de coroane suedeze (265,6 milioane de dolari), de la 5,01 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,03 miliarde de coroane suedeze.

De asemenea, vânzările H&M în monedă locală au scăzut cu 5% în septembrie, după un declin de 19% în perioada iunie-august 2020.

Profitul net s-a înjumătăţit în perioada iunie-august 2020 la 1,8 miliarde de coroane suedeze (201 milioane de dolari), faţă de 3,8 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an. Vânzările trimestriale au scăzut la 50,8 miliarde de coroane suedeze, în timp ce vânzările online în monedă locală au urcat cu peste un sfert, pe fondul majorării investiţiilor H&M în ofertele online.



Scăderi ale vânzărilor s-au înregistrat pe toate pieţele principale ale H&M, de la 34% în SUA, la 16% în China şi 10% în Germania.



În ultimii ani, profitul H&M a scăzut, iar stocurile de haine nevândute au crescut, în condiţiile în care grupul nu a reacţionat suficient de rapid la modificarea cererii şi explozia comerţului electronic.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel