Unde sunt cei mai agresivi soți din România

femeie-victima
femeie-victima

Unii bărbaţi ştiu să se impună în familie doar cu pumnul. Îşi bat nevestele ca să le demonstreze că sunt mai puternici. Ultimele statistici arată că, la nivelul întregii ţări, au fost înregistrate la judecătorii 1.009 cereri de ordine de protecţie, cele mai multe în zona Moldovei.

Bătaia a devenit o tradiţie naţională. Aproape că nu există colţişor pe harta României, unde să nu fie victime ale violenţei domestice. Multe femei acceptă umilinţa, altele pun piciorul în prag şi depun plângeri la Poliţie.

VEZI ȘI: O femeie a fost bătută și aruncată pe șinele de metrou – Video

La un an de la intrarea în vigoare a a Legii 25, privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, au fost depuse, la judecătorii, 1.009 cereri de ordine de protecţie, dintre care 953 de către femei şi 59 de către bărbaţi, arată un studiu dat publicităţii de Asociaţia Transcena.

Agresorul poate fi evacuat de la domiciliul comun şi nu are voie să se apropie la mai mult de 200 de metri faţă de persoana vătămată. În plus, bătuşul nu mai are dreptul să-şi sune soţul sau soţia şi nici să-i trimită vreo scrisoare sau vreun mesaj, fie el chiar şi sub formă de SMS. Acest ordin de interdicţie nu poate depăşi doi ani.

Statisticile arată că judeţele cu cel mai mare grad de violenţă domestică se află în Moldova: Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Suceava. Urmează Argeş, Prahova, Constanţa şi Bucureşti, toate înregistrând un număr de 41 de dosare înaintate. Cele mai puţine dosare de protecţie s-au înregistrat în Covasna, Harghita, Caraş Severin şi Bistriţa Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel