Trei români, arestaţi în jaful secolului de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam

Trei români au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, aceștia fiind  suspectaţi că ar fi autorii jafului de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, care au sustras, printre altele, opere de mare valoare semnate de Picasso, Matisse, Monet şi Gauguin. Valoarea operelor furate s-ar ridica la circa 300 de milioane de euro.

[caption id="attachment_274267" align="alignnone" width="640"] "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso[/caption]

Surse judiciare au declarat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura centrală a reţinut, împreună cu Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate, trei bărbaţi, cetăţeni români, pe care îi suspectează ca fiind autorii jafului de mari proporţii de la la muzeul Kunsthal.

 Potrivit surselor citate, cei trei bărbaţi, au primit, luni seară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Șapte tablouri  de mare valoare au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, o instituţie care expune mai ales opere semnate de Pablo Picasso şi Vincent Van Gogh, anunţa, în 16 octombrie 2012, poliţia olandeză, citată de AFP.

Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

 Românii au participat în calitate de complici la infracţiune, fiind depistaţi de curând de DIICOT Braşov în colaborare cu DIICOT Constanţa după ce procurorii au primit semnalmentele acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel