Urmărește emisiunea live


Şeful Vămii Ploieşti: Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii. O parte ajungea la preşedintele Sorin Blejanar

Cornel Costea
Cornel Costea

Şeful Biroului Vamal Ploiești, Cornel Costea, a declarat, în faţa judecătorilor, că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau la Sorin Blejnar.

[caption id="attachment_41246" align="alignleft" width="297" caption="Sursa foto: www.altphel.ro"][/caption]

Magistraţii care au decis arestarea preventivă a lui Costea pentru 29 de zile arată în motivarea acestei hotărâri că acesta a fost sincer pe parcursul audierii, descriind în amănunt modul în care se derulau activităţile şi în care se împărţeau banii. Instanţa arată că potrivit lui Costea, "în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P. şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.". În ceea ce priveşte suma de 10.000 de lei, la primirea căreia a fost prins în flagrant delict, Costea a declarat că banii erau "dintr-o restanţă mai mare", şi au fost puşi în biroul său conform propriilor instrucţiuni date numitului V.C.V., informează Mediafax.

Şeful Biroului Vamal Ploieşti, arestat preventiv pentru corupţie, a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia, în cauză fiind efectuate cercetări şi faţă de alţi lucrători vamali de la Ploieşti. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Cornel Costea, director al Biroului Vamal Ploieşti, de luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată. Cornel Costea. a fost prins în flagrant delict, joi, în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare.

Citeşte şi:

Cazul Costea se extinde. Procurorii DNA, surprinși că acţiunea duce la persoane cu funcţii înalte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel