Scandalul RCS&RDS vs Discovery. Abonații amenință cu rezilierea contractelor! CNA nu se poate implica

discovery-rcs-rds
discovery-rcs-rds

Scandalul dintre RCS&RDS și Discovery ia amploare pe măsură ce tot mai mulți utilizatori își exprimă nemulțumirea față de decizia operatorului de a scoate canelele Discovery din grila de programe.

După ce Discovery a lansat un site de protest și o pagină pe Facebook, canalul a creat și o petiție online intitulată „Vrem Discovery pe RCS&RDS”, care a fost semnată de peste 16.000 de oameni.  VEZI AICI PETIȚIA

”Acordul de retransmisie dintre Discovery Networks şi RCS&RDS expiră pe 30 noiembrie. Operatorul a făcut deja modificări în grila sa de programe şi este foarte probabil să scoată complet canalele Discovery din toate pachetele sale. În aceste condiţii, poţi pierde Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World şi ID Investigation Discovery.

În ciuda eforturilor noastre de a ajunge la un nou acord cu RCS&RDS, pe parcursul unei perioade de negocieri de luni de zile, aceştia au respins toate propunerile noastre. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.

De mai bine de 15 ani, Discovery le oferă tot ce are mai bun telespectatorilor români, prin programe de calitate şi proiecte locale unice, cum ar fi Şcoala Discovery, primul proiect din România care integrează documentarele în procesul educativ, sau “Poliţişti de elită”, serialul Discovery filmat în România, despre forţele speciale de poliţie.

Părerea ta contează! Dacă vrei să ne ajuti să păstrăm familia de canale Discovery în grila RCS&RDS, spune-ţi punctul de vedere şi arată-le că vrei să urmăreşti în continuare programele noastre!

Semnează chiar astăzi petiţia noastră şi noi vom transmite mai departe mesajul tau! Iţi mulţumim anticipat pentru sprijin!”, se arată în textul petiției.

Oana Pellea și jurnaliştii Ioana Avădani şi Vlad Petreanu s-au alăturat și ei protestului, nefiind de acord cu decizia RCS&RDS.

„Decizia de a scoate Discovery şi Animal Planet este o GREŞEALĂ! Sper să reveniţi! Dacă nu… voi rezilia contractul!”, a scris Oana Pellea pe pagina de Facebook a RCS&RDS, scrie Mediaddict.

Oana Pellea nu e singura care se gândește să renunțe la RCS&RDS. Majoritatea celor care contestă deciza companiei, spun că vor renunța la abonament.

Ce spune RCS&RDS

Audiența mică este explicația reprezentanților RCS&RDS pentru scoaterea din grila Digi a postului Discovery Channel. „Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%”, au explicat aceștia.

Membru CNA, îmbrăcat cu un tricou Discovery la ședință. Consiliul nu se implică

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a venit, la şedinţa de marţi a Consiliului, îmbrăcat într-un tricou care are imprimată sigla televiziunii Discovery Channel.

Acesta a declarat că CNA nu se poate implica în acest scandal.

"În primul rând, este vorba de faptul că sunt plătit din bani publici şi trebuie să ţin cont de dorinţa telespectatorilor şi să ţin cont de nevoile lor şi se pare că existenţa postului Discovery este o nevoie, este o necesitate, care eu consider că trebuie să le fie satisfăcută", a spus Valentin Jucan.

Jucan a precizat că, în acest moment, nu poate să spună mai multe despre acest subiect, "din cauza faptului că între compania RCS&RDS şi Discovery România este o situaţie comercială". El a subliniat totuşi faptul că CNA nu a permis acest lucru în sensul încuviinţării scoaterii Discovery Channel de pe platforma Digi a RCS.

"Practic, dânşii vor trebui să îşi rezolve mai întâi problema şi după aceea vom vedea dacă cu alte chestiuni vor ajunge şi la noi, la CNA. Dar vreau să fac o remarcă în legătură cu diverse discuţii care au loc în spaţiul virtual şi în audiovizual şi anume faptul că, într-o formă sau alta, CNA a permis acest lucru. Vreau să spun că CNA nu a permis în sensul că a încuviinţat în cunoştinţă de cauză scoaterea postului Discovery, ci a fost - şi îmi pare rău să spun asta, cu scuzele pentru toţi telespectatorii care doresc revenirea Discovery înapoi - a fost o scăpare tehnică, din cauza faptului că este atât de lungă partea tehnică a informării cu privire la schimbările din grilă încât nu am putut să vedem clar ce posturi sunt scoase, care sunt adăugate", a explicat Jucan.

Totuşi, el a precizat că CNA nu poate să facă nimic în legătură cu scoaterea Discovery de pe platforma de satelit Digi, pentru că ar însemna o intervenţie a Consiliului într-o relaţie comercială.

"Este exclus ca, în acest moment, să intervenim într-o relaţie comercială. Nu putem face nimic, trebuie să aşteptăm să vedem care va fi rezultatul negocierilor dintre cele două companii şi mai departe vedem care este poziţia Discovery, dacă se va poziţiona cumva faţă de CNA, dar mai ales care este poziţia RCS&RDS (...) În timp ce ei negociază, noi nu avem cum să îi chemăm, pentru că, într-o formă sau alta, oricare din părţi ar putea să considere că este o ingerinţă, o intervenţie a noastră, abuzivă, în timpul negocierilor dintre ei. Însă, ca membru CNA, nu doresc, şi nu fac referire neapărată la RCS&RDS, ca astfel de comportamente să devină obişnuinţă", a spus Jucan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel