Scandalos: Concertul pentru Fukushima, anulat. Dan Grigore trebuia să cânte Imperialul pentru 50 de spectatori

dan-grigore-pian
dan-grigore-pian

Radio România a anulat un concert  pentru victimele din Japonia, care fi trebuit să aibă loc în Sala Radio, pe 29 iunie, la ora 19.00. Un comunicat difuzat miercuri, la ora 13, îi anunța pe spectatori că își pot recupera banii dați pe bilete de la casieria instituției, sau de la firma care a vândut bilete online. Motivul anulării nu a fost făcut public, fiind menționate doar ”motive independente de voința organizatorilor”.

UPDATE: Olguța Vasilescu: Parlamentul ar trebui să investigheze cum s-a ajuns la spectacolul Dan Grigore – 50 de spectatori pentru Fukushima

Capul de afiș al manifestării de la sala Radio era pianistul Dan Grigore, care ar fi trebuit să interpreteze Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 „Imperialul” de Ludwig van Beethoven. În program mai figura un cor de copii, întregul concert fiind dedicat ”copiilor niponi, cei mai afectaţi de această tragedie", cum se arată în pliantul de promovare.

Motivul anulării îl constituie lipsa publicului. Doar 50 de bilete erau vândute miercuri dimineață, iar maestrul Dan Grigore a refuzat să cânte în fața unei săli goale. Situația este cu atât mai ciudată cu cât, de regulă, Imperialul face săli pline,  nefiind vorba despre o operă experimentală sau despre o compoziție modernistă, adresată  unui public de nișă.

Astfel, încă o încercare de solidarizare a românilor cu poporul nipon  eșuează, după jenanta operațiune ”Apa plată pentru Fukushima”.

”Visele şi speranţele a mii de japonezi au fost distruse o dată cu catastrofele naturale din acest an, ecoul dezastrelor răsunând şi astăzi. În virtutea principiilor pe care de-a lungul vremii le-a protejat, implicare socială, empatie, omenie, Radio România doreşte să ofere o mână de ajutor, prin organizarea concertului umanitar „Refacerea speranţei”, se arăta în comunicatul de presă care chema publicul la Sala Radio.

Citeşte şi:

Guvernul trimite Japoniei apă plată de 12.000 de euro. Transportul costă 90.000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel