Presa din Israel, legătură între cazul Black Cube și un mogul media din România

 

Times of Israel, un influent ziar din țara de origine a firmei Black Cube, relatează pe larg despre reținerea a doi foști agenți Mossad în România. Ziarul menționează acuzațiile, citează replica firmei Black Cube și menționează că persoanele angajate de această firmă sunt experți care au fost antrenați în elita militară și de informații a Israelului, potrivit site-ului companiei. "Procurorii români încearcă să afle cine a angajat Black Cube să o atace pe Kovesi", scrie Times of Israel, citând șeful DIICOT.

După această frază, ziarul se referă la o investigație a DNA, care anchetează fapte de corupție din 2011, în care ar fi fost implicați trei israelieni și omul de afaceri Remus Truică, fost șef al cancelariei premierului Adrian Năstase.
Procurorii l-au acuzat pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și alți câțiva alți cetățeni israelieni că au derulat afaceri ilegale imobiliare care au prejudiciat statul cu 150 de milioane de dolari. Times of Israel citează România Liberă, care îi menționează în acest context și pe Shimon Sheves, fost șef al cancelariei lui Yitzhak Rabin, și pe consultantul Tal Zilberstein. Aceștia ar fi colaborat cu Truică și Prințul Paul, influențând oficiali care ar fi făcut abuz în serviciu.

Times of Israel face apoi o confuzie, când citează presa românească, privind reținerea unor suspecți în această afacere, în decembrie 2015. "Purtătorii de cuvânt ai cetățenilor israelieni au negat orice implicare în acțiunile ilegale atribuite lui Truică, un mogul media care a fost arestat preventiv în decembrie de Curtea de Apel Brașov", scrie Times of Israel. Cel mai probabil, Times of Israel atribuie lui Truică titlul de mogul media, pentru că între acuzații din dosarul Truică-Paul se afla, în decembrie, și patronul EvZ, Dan Andronic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel