Urmărește emisiunea live


Niciunul dintre reținuții în dosarul "Șpaga CFR" nu a fost arestat

nasi_cfr
nasi_cfr

Niciunul dintre angajaţii CFR Călători, reținuți joi, pentru infracțiuni de corupție și abuz în serviciu, în dosarul "Șpaga CFR", nu a primit mandat de arestare. Tribunalul Brașov a respins, vineri, toate propunerile procurorilor de arestare pentru cei 70 de angajați ai companiei, majoritatea acestora având interdicţie de a părăsi ţara.

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au declarat recurs în sala de judecată, informează Mediafax.

Judecătorul Alina Mioc, preşedintele Tribunalului Braşov, a informat că instanţa a respins şi propunerile de arestare pentru al doilea grup de reţinuţi, format din 33 de persoane, aceştia urmând a fi cercetaţi în stare de libertate, însă având interdicţia de a părăsi ţara, după ce magistraţii respinseseră propunerea privind arestarea preventivă şi în cazul primului lot de 35 de persoane.

În cazul a două persoane reţinute din cel de-al doilea lot procurorii nu au mai făcut propunerea de arestare preventivă.

"S-au luat măsuri preventive neprivative de libertate prin interdicţia de a părăsi ţara. Instanţa a considerat că avem probe, dar a apreciat ca nefiind oportună arestarea", a spus Mioc.

Vineri seară, la ora 17.00, a fost prezentat instanței și cel de-al doilea lot de persoane reţinute pentru 24 de ore de către procurori, judecătorii dând sentinţa în jurul orei 20.00.

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au declarat recurs în sala de judecată.

De asemenea, în cazul primului lor de reţinuţi magistraţii Tribunalului Braşov au luat o decizie similară, nefiind emis niciun mandat de arestare, ci fiind luate doar măsuri de obligare de a nu părăsi localitatea pentru trei persoane şi de a nu părăsi ţara pentru restul de 32.

Primul lot a fost prezentat instanţei la ora 07.00, iar în jurul orei 15.30 instanţa s-a pronunţat respingând toate propunerile de arestare.

Un număr de 70 de angajaţi ai CFR Călători din cei 81 audiaţi la Parchetul Tribunalului Braşov au fost reţinuţi de procurorii braşoveni, joi noapte, pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Aceste persoane sunt conductori de tren, şefi de tren, controlori de bilete, revizori de specialitate în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "CFR Călători SA". Cea mai înaltă funcţie este cea de revizor de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel