Ministrul Stroe a soluționat șefia IPJ Olt, după scandalul sexual

radu_stroe-292x207
radu_stroe-292x207

Inspectoratul Județean de Poliție Olt are un nou șef, începând de astăzi, după ce Ion Voicu nu s-a prezentat la audierile unei comisii de disciplină, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit unui comunicat al IGPR, comisarul șef de poliție Mihai Pruteanu, director adjunct al Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost desemnat, marţi, să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, informează Mediafax.

Mihai Pruteanu a fost instalat la conducerea IPJ Olt, în locul lui Ion Voicu, prin dispoziție a inspectorului general al Poliţiei Române, Petre Tobă.

În vârstă de 52 de ani, Mihai Pruteanu era adjunct la Ordine Publică din martie 2008. El a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar înainte a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

Schimbarea de la vârful conducerii IJP Olt survine ca urmare a faptului că fostul șef al instituției, Ion Voicu, a anunțat marți că nu se poate prezenta la audierile Comisiei de disciplină din MAI pentru că a intrat în concediu medical, fapt care l-a nemulțumit pe ministrul de Interne, Radu Stroe.

"Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar şef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în faţa secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că şi-a luat concediu medical încă două săptămâni", a declarat, marți, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

De altfel, ministrul Stroe a anunțat că Ion Voicu nu va mai lucra nicio zi în Poliția, încă din prima zi în care va reveni din concediul medical, adăugând că a găsit o soluţie foarte simplă şi de marţi va conduce altcineva IPJ Olt.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Ion Voicu, trebuia să fie audiat marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare începute pe numele său în urma controlului dispus în toamna lui 2012, la instituţia condusă de acesta, de către fostul ministru de Interne Mircea Duşa.

Comisarul şef Ion Voicu a anunțat marți că nu se poate prezenta la audieri, deoarece a intrat în concediu medical timp de două săptămâni, după ce în ultimele trei zile a fost internat în ultimele trei zile la secţia de cardiologie a Spitalului din Slatina..

Nici comisarul şef Valerian Iliescu, unul dintre adjuncţii şefului IPJ Olt, nu s-a prezentat la Poliţia Română, anunțând și el că este în concediu medical de luni, în timp ce un alt adjunct, comisarul şef Emilian Mladin, şi-a depus raportul de pensionare.

Cele două concedii medicale, precum şi cererea de pensionare a adjunctului şefului IPJ Olt vin într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituţiei, în urma scandalului sexual în care agenta de poliţie Melania Renghea a susținut, în fața anchetatorilor, la sfârșitul lunii decembrie, că timp de aproape un an Gheorghe Barbu, şef la Poliţia Bobiceşti a violat-o şi a obligat-o prin şantaj, cu bătăi şi ameninţări, să întreţină relaţii sexuale cu mulţi alţi oameni cu funcţii importante în judeţul Olt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel