Ministrul Agriculturii: Cât va primi Ioana Băsescu subvenții pe an

basescu ioana
basescu ioana

Ioana Băsescu urmează să primească o subvenție importantă de la stat. Deși va fi la fel ca a celorlalți fermieri, adică 160 de euro pe hectar, după cum explică ministrul Agriculturii, este foarte greu astăzi în România să mai găsești fermieri care să aibă 290 de hectare compacte. 

"Ioana Băsescu a făcut o afacere bună pentru că e foarte greu astăzi în România să mai găseşti 290 de hectare compacte. Terenurile sunt fărâmiţate, iar aceasta este una din problemele pe care le are agricultura. Este un caz fericit că doamna Ioana Băsescu a găsit acel teren. Din acel punct de vedere e o afacere bună", a spus Daniel Constantin, scrie Mediafax.

El a afirmat că pentru orice ministru al Agriculturii dacă şeful statului s-ar orienta către activitatea agricolă ar fi o confirmare că agricultura este un sector al economiei care s-a dezvoltat destul de bine şi are viitor.

Ministrul a spus că Ioana Băsescu va primi aceeaşi subvenţie ca toţi fermierii: "Dacă vorbim de cultura mare va primi anul acesta 139 de euro, contribuţia europeană, la care se adaugă 21 de euro contribuţia de la bugetul de stat. Deci 160 de euro pe hectar îmnulţit cu 290 de hectare. Iar în anul 2020, această subvenţie va creşte până la 196 de euro pe hectar".

Subvenția de care se va bucura fiica preşedintelui va beneficia anual un sprijin de 46.400 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel