Meteorologii vor emite o averizare de răcire accentuată a vremii

ninsoare
ninsoare

 Administraţia Naţională de Meteorologie va emite, sâmbătă, o informare de scădere accentuată a temperaturii în întreaga ţară începând de duminică până marţi, maximele urmând să scadă, începând cu vestul ţării, până la 10-15 grade Celsius, a anunţat, vineri, directorul general al ANM, Ion Sandu.

 Potrivit acestuia, scăderea accentuată a temperaturii va începe din noaptea de duminică, iar în cursul nopţilor de dumnică şi de luni există riscul să fie înregistrate blocaje ale traficului rutier în pasul Tihuţa şi în pasul Gutâi din cauza precipitaţiilor.

 Directorul ANM a arătat că, ulterior intervalului menţionat, vremea se va încălzi uşor din nou, maximele urmând să ajungă la 15 grade Celsius ziua şi 5 grade noaptea.

În aceste condiții, șoferii sunt avertizați pentru schimbarea pneurilor de vară cu cele de iarnă. Este posibil ca agenții de circulație să iasă în trafic, în zonele unde se anunță ninsori pentru următoarele zile,  pentru a fluidiza traficul și a sancționa conducătorii auto care nu au reușit să echipeze mașinile corespunzător, chiar dacă legea prevede obligativitatea  pneurilor de iarnă începând cu data de 1 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel