Jurnaliştii francezi ironizează iar românii, tema aleasă fiind sacrificiul militarilor din Afganistan - VIDEO

papusi
papusi

Francezii ne iau din nou peste picior. Realizatorii postului francez de televiziune Canal Plus ironizează,  de această dată,  sacrificiul militarilor din Afganistan.

Într-o scenetă, crainicul anunţă: "În timp ce Statele Unite comemorează victimele din 11 septembrie, preşedintele Nicolas Sarkozy aduce un omagiu soldaţilor francezi căzuţi în Afganistan. Să-l urmărim", relatează Realitatea TV.

Urmează discursul lui Nicolas Sarkozy. "Dragi compatrioţi, iată-ne adunaţi din nou în tristeţe şi durere. Dar sacrificiul suprem al valorii luptătorilor noştri nu trebuie să fie zadarnic. În Afganistan sau în altă parte, el trebuie să întărească hotărârea Franţei să îşi ducă până la capăt misiunea sa: apărarea democraţiei, a libertăţii şi a fraternităţii dintre popoare. Caporalul Popescu, combatantul Djabira, vouă care aţi părăsit România şi Nigerul natal pentru a vă servi ţara şi gloriosul stindard al Legiunii străine, Franţa vă este pe veci recunoscătoare. Dau acum cuvântul ministrului nostru de interne", afirmă liderul francez.

"Mulţumesc, domnule preşedinte. În încheierea acestei ceremonii, aş vrea să mă adresez curajoşilor noştri eroi şi să-i asigur că se vor îndrepta spre ultimul lor lăcaş alături de ai lor: caporalul Popescu, alături de 24 de alţi romi, în cursa Paris-Bucureşti de la ora 14.30 şi combatantul Djabira, alături de alte 57 persoane de culoare, în zborul Paris-Niamey de la ora 16.00. Iertaţi-mi emoţia, dar odată cu această plecare, numărul străinilor care părăsesc Franţa trece de pragul simbolic de 20.000. Această cifră ne dă speranţa că vom atinge obiectivul nostru istoric de 30.000 de oameni conduşi până la frontieră. Trăiască Republica, trăiască Franţa şi zbor plăcut!", spune Claude Guéant, ministrul francez de interne, potrivit scenetei ironice.

În replică, ministrul român de externe Teodor Baconschi a precizat că satira își are rostul ei într-o societate liberă și o practicăm și noi cu destulă voluptate. Ministrul Teodor Baconschi a declarat, pentru NewsIn, că "Les Guignols" este probabil cea mai corozivă emisiune TV de satiră. "A replica la ironiile Guignolilor ar fi ridicol: e ca și cum cineva ar da comunicate de condamnare a imaginilor retușate ale Cațavencilor. Satira își are rostul ei într-o societate liberă și o practicăm și noi cu destulă voluptate", a precizat ministrul de externe.

Citește și:

Iau cuţitul, fac trotuarul – Românii, ironizați la Radio 105 din Italia. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel