Jeffrey Franks: Conştiinţa mea e curată. Sunt mormon, sunt o persoană religioasă. Principalele declaraţii ale şefului FMI

franks
franks

Jeffrey Franks a susţinut o conferinţă de presă la capătul unei noi misiuni a Fondului Monetar Internaţional în România.

Iată cele mai importante declaraţii ale şefului FMI:

"Nu există plan pentru a creşte preţul gazelor pentru casnici în 2012."

"Duminca trecută am fost invitat la un prânz de către BNR şi Ministerul Finanţelor. Unii au spus că acest lucru nu se potriveşte cu ceea ce fac aici. Sunt religios, în religia mea nu beau alcool, nu fumez. Conştiinţa mea e curată. Sunt mormon, sunt o persoană religioasă."

Creşterea economică în 2011, de 2,5%. UE intră în recesiune

"Anticipăm că, în 2011, creşterea economică a fost de 2,5%. Datorită exporturilor, a anului agricol bun şi a consumului intern."

"Se estimează că UE va intra în recesiune în 2012, ceea ce va afecta şi România. Deci anticipăm o creştere modestă, de 1,5-2%, peste cea a UE."

"Inflaţia va scădea în continuare şi se va menţine în intervalul ţintit de BNR.W

"Reformele dificile au creat premisele de stabilitate şi creştere economică în viitor, ce va permite României să facă faţă furtunii mult mai bine decât alte ţări din zona euro, deşi reformele îşi arată roadele."

"Am văzut la răspunsul emisiunii de obligaţiuni de săptămâna trecută, de patru ori mai mulţi investitori au încercat să cumpere obligaţiuni, demonstrând că au încredere în economia românească."

"Trebuie să se continue politicile de reformă."

"Reducerea deficitului de la 4,2% în 2011 la 2,1% din PIB în 2012."

"Guvernul trebuie să impulsioneze investiţiile prin absorbţia fondurilor şi creşterea calităţii cheltuielilor de investiţiii."

"Fiecare euro cheltuit de România va atrage 20 de euro de la Bruxelles".

"Se pare că există progrese în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor UE, ce a crescut la 6%, dar încă mai e mult de făcut.W

"Suntem îngrijoraţi de recentele propuneri ale publicului despre reforma sistemului sanitar. Sistemul sanitar din România este defect. Nu mai poate continua fără reforme."

Modul de cheltuire a banilor este ineficient.

"Am convenit măsuri ca resursele pe termen scurt ce trebuie adoptate pentru a ne asigura că puţinele resurse nu sunt folosite ineficient. Aceste măsuri sunt în sensul simplificării sistemului de coplată."

"Anticipăm că odată elaborate aceste propuneri, vor fi în dezbatere publică 6 luni."

"Investiţiile mari în sectoarele energiei şi transporturilor ar lansa România pe calea unei creşteri mult mai mari. Este important să existe un mediu prielnic. Companiile trebuie să fie suficient de atractive pentru investitorii privaţi. Preţurile sunt reglementate şi ţinute sub nivelul costurilor. Regimul de preţuri din sectorul energetic trebuie să reflecte costurile, astfel că tot mai multe investiţiii să vină către sectoarele cele mai eficiente. Contractele bilaterale creează un cadru inechitabil. Doar unele firme beneficiază de ele şi ar trebui încetate imediat."

"În jur de 175 de milioane de euro pierde Hidroelectrica pe an din cauza acestor contracte. Prin cadrul de reglementare trebuie să fie realizată o piaţă stabilă. Autorităţile vor începe un proces de dereglementare treptată în sectorul energiei electrice. Consumatorii industriali plătesc preţuri reglementate până la finele 2013. Pentru casnici, dereglementarea începe în 2013 şi se va termina în 2017. Vor fi protejaţi consumatorii vulnerabili. În gaze, încă sunt necesare consultări."

"Am făcut un compromis în ceea ce priveşte dereglementarea preţurilor pentru consumatorii casnici la energiei în 2017, faţă de 2013. Însă Guvernul trebuie să discute, odată cu liberalizarea pieţei gazelor, şi problema redevenţelor şi a nivelului de taxare."

"În aprilie vom discuta aspecte precum dereglementarea preţurilor şi protecţia consumatorilor vulnerabili. România nu-şi mai poate permite să amâne aceste măsuri."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel