Incident MOSCHEE. Birmingham, posibil mobil TERORIST

franta-o-moschee-a-fost-invadata-de-extremisti-de-dreapta-173574
franta-o-moschee-a-fost-invadata-de-extremisti-de-dreapta-173574

Poliţia britanică a informat că efectuează o anchetă pentru a stabili eventuala natură teroristă a unui accident petrecut în faţa unei moschei din Birmingham, unde doi bărbaţi au fost loviţi de o maşină.

„În acest stadiu, nu am reţinut sau exclus posibilitatea ca incidentul să aibă o legătură cu terorismul şi dar suntem deschişi oricărei situaţii", a declarat inspectorul Greg Evans, de la poliţia comitatului West Midlands, într-un comunicat citat de Agerpres.

Accident de circulație sau atac?

Potrivit poliţiei, accidentul a avut loc vineri în jurul orelor 14:15 (ora României 16:15). Doi tineri în vârstă de circa 20 de ani au fost loviţi în faţa unei moschei din centrul oraşului Birmingham de o maşină care a demarat apoi în mare viteză. Unul dintre ei a fost rănit uşor, iar celălalt a suferit contuzii la cap.

„Poliţia încearcă să îl găsească pe şoferul maşinii care a fost descrisă având o culoare gri metalizat", potrivit aceleiaşi surse. Forţele de ordine au cerut sprijinul oricărei persoane care deţine informaţii sau înregistrări video.

Atac motivat religios

Forțele de ordine tratează acest incident trasând o paralelă către cel din cursul nopţii de 18 spre 19 iunie 2017, când o maşină a intrat într-o mulţime de credincioşi care ieşeau dintr-o moschee lângă Finsbury Park (Londra), omorând o persoană. Autorul atacului ar fi acţionat din ură faţă de musulmani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel