Guvern nou. Eugen Teodorovici estimează scăderea deficitului în octombrie

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Timişoara, că toate declaraţiile opoziţiei, începând din anul 2017, legate de banii de pensii, de salarii, deficitul bugetar, susţineau că nu mai sunt bani, că 'totul va fi un haos' şi că deficitul bugetar va creşte foarte mult, dar realitatea a demonstrat contrariul. 

Teodorovici a afirmat, într-o conferinţă de presă, că an de an s-a demonstrat că s-au respectat toate obligaţiile de venituri asumate de PSD, iar închiderea bugetară anuală a fost exact aşa cum s-a promis, mai mult, confirmarea a fost dată nu de PSD, ci de Eurostat. Zilele trecute s-a confirmat închiderea anului 2018 pe un deficit de 2,98%, iar pe anul 2019 avem un deficit de 2,5%.

Pentru luna octombrie, Teodorovici estimează o scădere a deficitului, dar nu poate ştii ce se va întâmpla pe lunile noiembrie şi decembrie, întrucât Guvernul PSD nu mai are instrumentul legal nici pentru a face cea de-a doua rectificare dacă este necesară.

'Nu ştim când se va instala noul guvern. Mă întreb dacă nu cumva dânşii nu joacă un joc malefic şi dacă într-adevăr îşi doresc să vină la guvernare. Dacă au un astfel joc îl fac pe spatele fiecărui român în parte. Oamenii deja întreabă în stradă de pensii şi salarii, oamenii intră în această situaţie nejustificată. Ei spun că nu vor tăia (pensii şi salarii, n.r.) dar nu spun foarte clar dacă vor şi aplica creşterile asumate de legile Guvernului Dăncilă', a afirmat Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, ministrul demis al Finanţelor Publice estimează că 'economia gri' se ridică la 30-40%, cu toate că prin măsurile luate de guvernarea PSD 'lucrurile s-au schimbat în bine, dar mai e mult până departe'. Teodorovici a punctat că a crescut gradul de colectare de către ANAF pe partea de TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel