Fiul fostului general de Securitate Nicolae Pleşiţă a murit într-o explozie care ar fi fost provocată de el

plesita
plesita

Damian Pleşiţă, fiul fostului general Nicolae Pleşiţă, a fost găsit mort, luni după-amiază, în locuinţa sa din Curtea de Argeş, în urma unei explozii urmate de un incendiu care ar fi fost provocată de el, cu intenţia de a se sinucide, potrivit primelor informaţii furnizate de Poliţie şi ISU.

Explozia a fost urmată de un incendiu, iar mare parte din acoperişul casei şi un zid s-au dărâmat. Damian Pleşiţă a fost găsit carbonizat de către pompierii ajunşi la faţa locului pentru a stinge incendiul, informează Mediafax.

Surse judiciare afirmă că Damian Pleşiţă a lăsat la poarta casei un bilet cu mesajul "Nu intraţi, pericol de explozie", astfel că anchetatorii merg pe ipoteza că deflagraţia au fost provocată de bărbat cu intenţia de a se sinucide. Un vecin de-al bărbatului le-a declarat anchetatorilor că acesta era bolnav şi că îi spusese că vrea să se sinucidă.

Casa în care locuia Damian Pleşiţă şi în care a locuit şi generalul Pleşiţă se află în cartierul Noapteş din Curtea de Argeş, într-o zonă izolată. Generalul Nicolae Pleşiţă, fost şef al Direcţiei de Informaţii Externe a fostei Securităţi, a murit în septembrie 2009, la vârsta de 80 de ani.

Nicolae Pleşiţă a fost pus sub acuzare pentru complicitate la asasinatele executate de Carlos Şacalul. Pleşiţă ar fi fost una dintre persoanele de contact ale lui Carlos în România comunistă, alături de generalul Iulian Vlad (şeful fostei Securităţi), Tudor Postelnicu (fost ministru de Interne) şi Gisela Vass (adjunctă a şefului Departamentului pentru relaţii internaţionale a Comitetului Central al Partidului Comunist Român, care s-a ocupat în mod special de relaţiile cu "organizaţiile revoluţioare din întreaga lume").

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel