Explozie la Aerostar Bacău, soldată cu răniți

Explozie la Aerostar Bacău, soldată cu răniți / Foto: Pixabay
Explozie la Aerostar Bacău, soldată cu răniți / Foto: Pixabay

O explozie s-a produs la Aerostar Bacău. Sunt răniți.

O explozie s-a produs la Aerostar Bacău. Sunt  doi răniți, transmite Realitatea Plus. Potrivit informațiilor preliminare, la una dintre secții s-a produs o explozie, urmată de un incendiu, scrie Ziarul de Bacău. Incendiul a fost stins de angajații firmei, transmit reprezentanții pompierilor.

„Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Ziarul de Bacău.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50.

„A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins.”, a declarat managerul companiei.

EXPLOZIE la uzina de armament din Băbeni. În camera în care a explodat mina nu trebuia să fie nimeni. A fost deschis un dosar PENAL

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, potrivit Agerpres.

"La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică", se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Trei dintre victimele exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Vâlcea. Patru oameni au murit. Potrivit pompierilor vâlceni, explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel