Cel mai prietenos oraș din Europa, în România

Comisia Europeană a realizat un studiu despre calitatea vieții în statele membre. Așa cum ne-am fi putut aștepta, capitala României este la mijlocul clasamentului deseori la diverse categorii, exceptând întrebările legate de poluare și nivelul zgomotului, unde suntem pe ultimul loc. Dar măcar suntem prietenoși cu străinii. Nu atât bucureștenii, cât clujenii. DeCe News vă prezintă principalele rezultate ale studiului, acesta putând fi consultat complet, în limba engleză, AICI.

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte percepţia pozitivă faţă de prezenţa străinilor, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană în 79 de oraşe din Europa. Peste 91% dintre clujeni au o percepţie pozitivă faţă de străini, fiind urmaţi de locuitorii din Luxemburg, Cracovia şi Copenhaga, cu câte 89%. Percepţia cea mai proastă faţă de străini o au locuitorii din Atena, 27%.

Clujenii sunt pe primul loc şi în ceea ce priveşte percepția asupra bunei integrări a cetăţenilor străini în oraşul lor, cu 76%, urmaţi de cei din Antalya (75%), Diyarbakir (74%), Ljubljana (73%), Groningen (71%) şi Luxemburg (70%).

Mulțumirea cu orașul în care trăim

De asemenea, întrebaţi dacă sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, 75% dintre clujeni au spus că sunt total de acord, 21% că sunt de acord într-o oarecare măsură, 3% au apreciat că sunt oarecum în dezacord, iar 1% în total dezacord. Comparativ, în București, 40% dintre locuitori au spus că sunt total de acord cu afirmaţia că sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, iar 42% au afirmat că sunt de acord într-o oarecare măsură. Nu mai puţin de 11% dintre locuitorii capitalei au răspuns însă că sunt oarecum în dezacord cu afirmaţia, iar 7% în total dezacord.

Studiul, intitulat „Calitatea vieţii în oraşele europene”, este realizat de Comisia Europeană, prin Eurostat, o dată la trei ani. Prezentul studiu a fost realizat pe 79 de oraşe din UE, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia, pe un eşantion de 41.000 de persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel