Bombă! A fost dat în judecată pentru plagiat. I se cer daune uriașe

Tom Cruise, alături de ceilalţi producători ai filmului "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" (2011), au fost daţi în judecată, fiindu-le solicitate daune în valoare de 1 miliard de dolari. Cel care i-a acționat în instanță este un bărbat care afirmă că scenariul lungmetrajului este inspirat dintr-un scenariu care i-ar aparține și care a fost scris în 1998.

Timothy Patrick McLanahan afirmă că cea mai recentă producție din seria "Misiune: Imposibilă", lansată în 2011, a fost "ilegal scrisă şi produsă" pe baza scenariului pe care el l-a redactat în 1998 pentru filmul "Head On", potrivit realitatea.net. Reclamantul a dat în judecată studiourile Paramount Pictures, alte câteva companii de producţie cinematografică, dar şi pe actorul Tom Cruise, în decembrie 2013. Documentele depuse la tribunal au fost ulterior obţinute şi publicate. În acele documente, McLanahan arată că a trimis iniţial scenariul său Agenţiei William Morris, care însă l-a respins: "Agenţia mi-a spus că nu va putea să folosească scenariul meu pentru un film". Apoi, afirmă McLanahan, "ei au vândut scenariul în lumea întreagă", fără permisiunea sa, cedându-l în cele din urmă Agenţiei Creative Artist (CAA), cu care colaborează Tom Cruise. În ceea ce privește filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", McLanahan spune că şi-a "recunoscut imediat" propriul scenariu.

Solicită încasările drept despăgubire Filmul a obţinut încasări de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial şi alte încasări consistente din vânzările filmului pe DVD şi Blu-ray. "Întrucât «Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol» a generat încasări de aproape 1 miliard de dolari, solicit ca această sumă să îmi fie plătită drept despăgubiri", a declarat McLanahan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel