BNR încearcă să-l albească pe Băsescu. Ciutacu: "Am impresia că suntem scuipați în față și ni se spune că plouă"

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, s-a antepronunțat în ceea ce privește contractul de creditare al Ioanei Băsescu cu CEC. Acesta a reluat, vineri, declarația potrivit căreia contractul Ioanei Băsescu cu CEC-ul este în regulă. În replică, Victor Ciutacu spune că antepronunțarea consilierului guvernatorului BNR este penibilă.

"Am impresia că suntem scuipați în față și ni se spune că plouă", a declarat Victor Ciutacu. "Aseară, Banca Națională a anunțat că, luni, începe un control, vineri dimineață, domnul Adrian Vasilescu, cu două zile înainte de începerea controlului, în calitate de consilier al guvernatorului  BNR, ne anunță că din punctul de vedere al domniei sale contractul este legal. Lucru pe care l-au anunțat și notarii din punctul de vedere al lor.

Dincolo de antepronunțarea absolut penibilă a domnului Vasilescu și de faptul că după cum însuși spune domnul Cinteză, șeful direcției de supraveghere este tovarăși cu domnul Ghețea, ce încredere să mai avem noi că acel control  va releva eventualele nereguli.

În al doilea rând, dacă domnul Vasilescu, dacă tot a citit contractul de credit a avut acces și la dosarul de credit?, a mai precizat Ciutacu"

Adrian Vasilescu a declarat, vineri, că a declarat că a citit contractul după ce a fost publicat în presă și nu i s-a părut nimic în netegulă cu acest contract.

În legătură cu inspecția de conformitate de la CEC, Vasilescu a declarat că aceasta urmărește să nu apară un risc de instabilitate, sau un risc de nelegalitate.

Despre prietenia dintre Nicolae Cinteză și Radu Ghețea, consilierul Adrian Vasilescu a declarat că din comisia de anchetă de la CEC nu va face parte Cinteză, pentru că nu are dreptul să facă parte. "Niciodată directorul nu însoțește echipa în control. Echipa este numită de conducerea băncii, este o echipă de oameni tineri și vă spun eu că sunt lupi tineri, și că niciodatâ, pentru nimic în lume, nu și-ar pune semnătura în condițiile în care nu ar fi convinși sută la sută că această semnătură este în conformitate cu realitatea", a declarat Adrian Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel