Astronauții de pe Stația Spațială se vor întoarce pe Pământ cu scutece, pentru că toaleta capsulei s-a defectat / FOTO

Astronauții de pe Stația Spațială se vor întoarce pe Pământ cu scutece, pentru că toaleta s-a defectat   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Astronauții de pe Stația Spațială se vor întoarce pe Pământ cu scutece, pentru că toaleta s-a defectat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Patru astronauți vor fi nevoiți să folosească scutece pentru adulți în timpul călătoriei de întoarcere, lungă de 8 ore, spre Pământ.

După aproape 200 de zile petrecute în spațiu, patru astronauți se întorc pe Pământ în această săptămână de pe Stația Spațială Internațională (ISS). Singura problemă e legată de faptul că misiunea de aproximativ opt ore va fi fără toaletă, după ce s-a descoperit că din toaleta capsulei SpaceX Dragon curge urina după utilizare.

„Zborul spațial este plin de o mulțime de mici provocări”, a spus astronautul NASA Megan McArthur în timpul unei conferințe de presă de pe orbită, după cum a raportat AP.

"Aceasta este doar una pe care o vom întâlni și de care ne vom ocupa în misiunea noastră. Așa că nu suntem prea îngrijorați de asta."

Toaletele de pe Stația Spațială Internațională și de pe alte nave spațiale sunt notoriu de complicate din punct de vedere al utilizării, având o pâlnie de aspirație pentru urină și o gaură în care să fie eliminate fecalele.

Ca urmare a faptul că toaleta capsulei s-a defectat, NASA a spus că astronauții vor folosi absorbante – cunoscute și sub denumirea de „scutece pentru adulți” pentru călătoria de opt ore spre casă. Potrivit NASA, nava spațială Crew Dragon, denumită Endeavour, este programată să se desprindă de pe ISS la 14:05 EST (1905 UTC) luni și să ajungă pe Terra la 22:30.

Trei astronauți vor rămâne în continuare în spațiu

Cei patru astronauți – McArthur și Shane Kimbrough de la NASA, Akihiko Hoshide de la JAXA din Japonia și Thomas Pesquet de la ESA din Franța – vor lăsa trei astronauți pe stație, un american și doi membri ruși ai echipajului.

În același timp, toaleta cu scurgeri (pe care echipa a trebuit să o curețe manual cu câteva săptămâni în urmă) nu a fost singura provocare pentru această schimbare a echipajului, ci au mai existat și unele probleme cu aducerea următorului echipaj în spațiu, scrie Sceince Alert.

Amazon vrea să extindă reţeaua de sateliţi. Concurenţă pentru SpaceX

Compania Kuiper Systems LLC, deținută de Amazon a cerut autorităților de reglementare din SUA permisiunea de a lansa încă 4.538 de sateliți care i-ar consolida prezența în spațiu, în încercarea de a concura cu SpaceX a lui Elon Musk pentru a obține clienți pentru servicii de bandă largă din spațiu.

Bloomberg precizează că, dacă va primi aprobarea, Kuiper ar ajunge la un total de 7.774 de sateliți, conform unui dosar depus joi la Comisia Federală pentru Comunicații.

Kuiper și Space Exploration Technologies Corp. a lui Musk au cereri depuse la FCC pentru flote de sateliți pe orbita joasă a Pământului. Companiile s-au confruntat în ultimele luni, Amazon susținând că SpaceX nu a îndeplinit cerințele de reglementare. SpaceX a respins criticile ca fiind irelevante.

SpaceX s-a impus ca lider în domeniul spațial, după ce a lansat cel puțin 1.700 dintre sateliții săi de bandă largă Starlink și are în plan alte mii de sateliți (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel