Aeroportul pustiu din România. Nu o să-ți vină se crezi unde este

Opt aeroporturi, situate în zone strategice ale României, zac aproape goale. Se mândresc cu cel mult două zboruri pe zi. Un aeroport se mândrește cu o medie de un pasager pe zi. Este vorba despre aeroportul internațional "Delta Dunării". Păzit strașnic, de dimineață până seara, de cei 45 de angajați, aeroportul, care ar trebui să fie frecventat de turiști străini și români, este pustiu. Nicio companie aeriană nu zboară în mod regulat pe acea pistă. Nici măcar TAROM

Roxana Bălcescu, proprietara agenţiei de turism CMB Travel, povestește că turistul străin care îşi doreşte să ajungă în Delta Dunării zboară, de exemplu, trei ore din Franţa până la Bucureşti, de unde mai face şase ore, deci dublu, până la Tulcea sau Sulina, scrie businessmagazin.ro.

Site-ul aeroportului internațional "Delta Dunării", aeroportul-tulcea.ro, are sloganul "Poarta de intrare în Delta Dunării". Site-ul este în română și în engleză. Însă, întrebarea este: "A cui intrare în Delta Dunării?".

Rubrica "Pasageri și vizitatori" arată astfel:

Nici rubrica "Informații utile" nu oferă mai multe... informații:

La și de la Tulcea au zburat, în 2012, 378 de pasageri. În medie, un pasager pe zi. Directorul aeroportului, de aproape 20 de ani, Constantin Albu explică: "Nu am putut începe operarea cu companii ce doreau să aibă baza pe aeroportul Tulcea din cauza platformei prea mici de îmbarcare-debarcare sau cu companii care aveau ca reglementări ale autorităţii aeronautice de care aparţineau ca lăţimea pistei să fie de 45 de metri şi nu de 30 cât are în prezent". Constantin Albu subliniază: "Se lucrează la scrierea unei cereri de finanţare pentru accesare de fonduri europene“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel