1 Aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR: Limita de alergare de 6 km/h, una dintre cele mai reușite farse oficiale

Un motiv extraordinar a fost invocat, de Ziua Păcălelilor, în 1993, de autoritățile unui oraș european pentru impunerea unei limite de viteză la alergare, de 6 km/oră, nici mai mult nici mai puțin, pentru persoanele care făceau jogging în parc. 

Ziua Păcălelilor este sărbătorită în prezent la scară largă. În data de 1 Aprilie a fiecărui an, toți încearcă, având mai mult sau cu mai puțin succes, să-i facă o șotie colegului, prietenului, șefului, vecinului, unui membru de familie. Inclusiv presa și site-urile internaționale pregătesc diverse farse pentru a descreți frunțile cititorilor, dar au existat chiar și farse oficiale.

Ziua de 1 aprilie este sărbătorită cu preponderență în Europa și în America și mai puțin de civilizațiile orientale.

Atât în Franța, cât și în Belgia, Italia și Olanda, celor păcăliți li se spune Poisson d'Avril/Pește de aprilie, întrucât în această lună, soarele părăsește semnul zodiacal al "Peștilor". Cei păcăliți trebuie să poarte întreaga zi o hârtie în formă de pește, prinsă pe spate cu un ac de gămălie.

În schimb, în Germania, 1 aprilie este considerată o zi a farselor nevinovate, iar în Anglia, celui păcălit i se spune "noddy" și trebuie să poarte o coadă atașată pantalonilor sau fustei.

1 Aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. De ce nu este bine să te căsătorești de 1 aprilie

Potrivit site-ului www.istorie-pe-scurt.ro, au existat însă și farse "oficiale", una dintre cele mai reușite astfel de farse fiind făcută de primăria orașului Koln din Germania, în 1993.

Gardienii dintr-un parc central al orașului le-au spus celor care practicau jogging că tocmai a fost votată o lege conform căreia trebuia respectată limita de alergare de 6 km/h, nici mai mult, dar nici mai puțin, în caz contrar se vor aplica amenzi. Motivul? O altă viteză ar fi deranjat veverițele din parc, aflate în perioada împerecherii.

Dacă vreți să nu fiți păcăliți pentru tot restul anului, trebuie, potrivit superstițiilor, să faceți o farsă cuiva, dar nu mai târziu de ora prânzului. Altfel, orice farsă făcută după această oră va aduce ghinion farsorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel