Valentin Jucan, scrisoare deschisă către Victor Ponta: Blocați conturile TVR

Valentin Jucan, membru CNA, le cere lui Victor Ponta și Eugen Teodorovici să bloccheze conturile TVR.

Citește mai jos scrisoarea deschisă transmisă de Valentin Jucan premierului și ministrului de Finanațe.

”Domnului Victor Ponta
Primul-ministru al României,

Domnului Eugen Orlando Teodorovici
Ministrul Finanţelor publice

Stimaţi domni,

Vă solicit să blocaţi toate conturile bancare ale Televiziunii Române, ca şi continuare a acţiunii de blocare a conturilor operate la Banca Română pentru Dezvoltare – BRD, de către Agenţia Naţionala pentru Administrare Fiscală - ANAF.

ESTE MOMENTUL CA ROMÂNII SĂ PRIMEASCĂ EXPLICAŢII.

Astăzi, 20 iulie, ca urmare a nerespectării obligaţiilor de plată la bugetul de stat, asumate prin memorandumul semnat între TVR şi ANAF în anul 2012, au fost blocate conturile în care sunt operate şi salariile personalului TVR.
Este inadmisibil ca interesul public să fie ignorat de către conducerea TVR, iar rolul strategic pe care îl are postul public de televiziune, inclusiv conţinutul editorial să fie fundamental afectat de situaţia financiară.
În repetate rânduri am solicitat public ca programul de redresare economică al TVR, aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al SRTv. nr. 110/28.08.2012, să fie respectat, astfel încât televiziunea publică să nu mai ajungă în situaţii financiare de blocaj, situaţii care opresc orice posibilitate ca televiziunea să îşi respecte menirea.

Ultima propunere a conducerii TVR, formulată fără consultare în interiorul televiziunii, fără fundamentare financiară, respectiv decizia Comitetului Director al T.V.R. din data de 3 iulie 2015, prin care se doreşte înfiinţarea a 84 de posturi de conducere, la nivelul central şi la nivelul studiourilor teritoriale ale T.V.R., este de natură a demonstra inconştienţă şi ignorarea românilor, plătitori ai taxei de radio-tv.

Stimaţi domni,

Pasivitatea cu care aţi tratat până acum subiectul Televiziunii Române trebuie să înceteze!

Iresponsabilitatea actualei conduceri a TVR trebuie oprită. Prejudicierea interesului public, în condiţiile în care, conform ultimului raport al Curţii de Conturi, totalul datoriei publice este de 652.011.966 lei (146.539.301 Euro), trădează faptul că Televiziunea Română nu mai este independentă ci un ideal loc de afaceri personale şi furt din bani publici”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel