Tudor Chirilă, făcut praf de Oana Stancu Zamfir. "Sunt plină de revoltă"

Oana Stancu Zamfir a avut un mesaj după ce Tudor Chirilă a aruncat cu vorbe grele la adresa unor medici din România.

Jurnalista de la Antena 3 s-a referit la următoarea postare a lui Tudor Chirilă: "Este mai mult decât evident că Bănicioiu a dat ordin spitalelor să afirme că se descurcă în criza celor arşi. Este mai mult decât evident că soarta unor oameni a fost batjocorită pentru un gest de PR. Însă la fel de gravă mi se pare atitudinea managerilor de spitale care au consimţit să facă parte din acest joc odios. P.S: Un gând bun pentru medicii care în aceste circumstanţe nefavorabile au făcut şi fac tot posibilul pentru a salva vieţi. Later edit: În comentarii mi se spune că cei în stare critică ar fi murit oricum. Dar eu întreb: ce facem cu cei în stare gravă care au ajuns sau riscă să ajungă în stare critică doar pentru că ministerul spune că ne descurcăm?".

Iată replica Oanei Stancu Zamfir:

"Tudor Chirilă și răspunderea lui de om în gura căruia se uită atâția tineri. E mizerabil că aruncă și acest chin în sufletul atâtor familii chinuite și rupte de durere în aceste zile! Nu doar politicienilor trebuie să le cerem să aibă răspundere pentru ce fac și zic!

VEZI ȘI: Mircea Badea: N-am de gând să accept asta. DE CE SĂ TAC?!

Vineri, 7.45 dimineața. Mă trezește apelul doctorului Cîrstoiu, managerul de la Universitar: „Te rog din suflet, ajuta-mă! Fă tu un reportaj din acela de suflet pentru V. (unul dintre supraviețuitori). Nu-l vrea nimeni, nicio echipă de afară. Are arsuri pe 80% din corp. L-am operat ieri, e stabil. Va trăi. Dar are nevoie de mult mai mult. Ca să înghită în regulă, ca să-și folosească mâinile ca înainte...Trebuie să-l trimitem afară! Hai să-l ajutați voi cu Fundația, cu teledonul...". Promit! La 11 mă sună iar. Să se asigure. Să-mi mai dea argumente să lupt pentru V. (deși știe că nu e nevoie). Câteva ore mai târziu pe WhatsApp: „Oanaaaaa...Îl iau englezii! I-am convins! Oprește-te cu demersurile! Sunt atât de fericit! Mare mare bucurie! Are o șansă! Nu știi cât de fericit sunt! Nu-l vroia nimeni pentru că e mult de lucru cu el! Dar i-am convins!".

Le cerem politicienilor să aibă răspundere! Toți trebuie să avem, nu doar ei! Mai ales când un astfel de mesaj ca al lui Tudor Chirișă poate face atât rău. Numai la gândul că sunt niște familii extrem de chinuite zilele acestea care văd că se duc pe lumea cealaltă unul câte unul cei care au supraviețuit până acum și dl Chirilă ar trebui să cântărescă mai bine înainte de a le arunca în suflet și acest chin: oare copilul meu avea o șansă în afară și nu a fost lăsat!

Realitatea este la polul opus celui descris de dl. Chirilă: nu doar că NU e ordin să nu fie scoși din țară, nu doar că NU a existat orgoliul medicilor români să nu fie ajutați de străini, ci sunt atâtea echipe de medici de afară venite în România. Iar Tudor Chirilă avea informațiile astea PUBLIC, dacă vroia să afle înainte de a lovi. Miercuri, la Antena 3, eram în sudio când au fost invitați doi medici din Israel care au spus că nici la ei în spital nu se face mai mult decât la noi și că au fost surpinși de perfomanța medicilor români de a-i ține în viață pe cei pe care statisticile i-ar fi dat pierduți în primele 48 de ore.

Bănicioiu a anunțat câte echipe de afară erau deja la momentul acela: 3 din Israel, 2 din Turcia, una mare din Franța, una din Belgia, una din Olanda, una din Austria (și asta e doar ce țin eu minte și doar pentru momentul acela).

[citeste si]

TOT ATUNCI MEDICII AU SPUS DESCHIS CĂ NU A TRECUT PERICOLUL, CI DIMPOTRIVĂ, CĂ, DIN PĂCATE, POTRIVIT EXPERIENȚEI ÎN ASTFEL DE CAZURI VA VENI UN VAL DE DECESE DUPĂ ȘAPTE ZILE. CEEA CE S-A ÎNTÂMPLAT, DIN NEFERICIRE!

Cât despre cum au respectat așa-zisul ordin directorii de spitale, cazul lui Cătălin Cîrstoiu vorbește de la sine. E mare păcat că oamenii ăștia care fac minuni sunt porcăiți așa pentru că unul consideră așa, fără argument, că e mai mult decât evident ceva ce nu e decât în capul lui! Am în minte acum fața doctorului Boroș nedormit de 36 de ore în care a stat numai în ATI-ul de Municipal la capul victimelor spunând că așa trebuie tratați ca și cum ar fi frații lor, copiii lor, ai celor care îi au în grijă...medici și asistente. Figura colegei sale, doctorița Silvia Nica, în noaptea de groază...ea era desprinsă din serialul Anatomia lui Grey!

Sunt plină de revoltă că oamenii ăștia în loc să fie divinizați sunt pângăriți! Plină!

P.S. Pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat", a fost mesajul Oanei Stancu Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel