Prăbușire avion Germanwings. Procurorii au găsit dovezi că Andreas Lubitz avea probleme psihice: "Copilotul și-a ascuns boala"

Informațiile făcute publice în ultimele două zile converg spre ipoteza conform căreia copilotul Andreas Lubitz, suspectat că a prăbușit deliberat avionul Airbus 320, avea probleme psihice. Revista Der Spiegel scrie că poliția a găsit în timpul perchezițiilor la locuința lui Lubitz dovezi că tânărul german suferea de boli psihice. Procurorii din Dusseldorf spun că Lubitz era în concediu medical în ziua tragediei.

Procuratura germană a susținut, vineri, într-o declarație de presă, că Andreas Lubitz le-a ascuns angajatorilor săi că avea tulburări psihice, transmite BBC.

Procurorii din Dusseldorf nu au precizat boala de care suferea germanul în vârstă de 27 de ani. Anchetatorii au arătat că nu există probe care să ateste o motivație politică sau religioasă a acțiunii lui Andreas Lubitz. În locuința acestuia nu a fost găsit un bilet de adio care să confirme ipoteza sinuciderii.

Printre documentele găsite există formulare de concediu medical, inclusiv pentru ziua în care s-a petrecut incidentul. Hârtiile erau rupte. Indiciile conduc la "aprecierea provizorie că defunctul și-a ascuns boala de foștii angajatori și cercurile profesionale", au spus procurorii.

Presa din Germania relatase în cursul zilei de vineri că polițiștii au găsit dovezi "semnificative" în casa lui Lubitz, valoroase pentru anchetă, dar că, la acel moment, refuzau să dezvăluie în ce constau acestea. (mai multe AICI)

Tot vineri au apărut informații potrivit cărora tânărul se despărțise recent de prietena sa, cu care intenționa să se căsătorească.

Șeful Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat joi că "Andreas Lubitz și-a întrerupt cursurile de pilotaj pentru o perioadă, în urmă cu șase ani, dar nu cunoaștem motivul. După ce s-a întors a trecut toate testele și a devenit ofițer".

Procuratura franceză: Aeronava Airbus 320, prăbușită deliberat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel