Pierre de Hillerin prezintă adevărul despre moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș
Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

Profesorul Pierre de Hillerin s-a aflat în tabără cu nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu, înainte ca aceasta să moară, și le ia apărarea medicilor de la ”Matei Balș” pe mâna cărora a ajuns micuța Arina. Pierre de Hillerin denunță și o campanie de presă despre care spune că nu este deloc în regulă, lansată împotriva personalului de la ”Matei Balș” și a sistemului sanitar românesc în ansamblul său.

Vezi și: Primul cosmonaut român, tragedie în familie. ”A răpit-o în câteva ore”

”Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost că imediat după chestia asta toți oamenii care au fost implicați au anunțat pe toată lumea, să facă control. S-au dus la 'Balș', personalul de la 'Balș' s-a comportat excepțional și toată campania asta de presă cu sistemul sanitar nu are nici un rost. Vreau să vă spun că Institutul de Boli Infecțioase 'Matei Balș' s-a comportat impecabil, tot personalul, de la femeia de serviciu până la portar, în situația în care deodată au năvălit niște oameni, că s-ar putea să fie contaminați. Asta s-a petrecut repede, în liniște, coerent. 

Și nu este omenește să intri peste nenorocirea unei familii. Încă o dată: s-a întâmplat așa, dar nu cred că pe tot parcursul evenimentelor a fost cineva care a făcut o greșeală. E păcat de Arina, am cunoscut-o, un copil minunat, dar să faci dintr-o chestie de genul acesta un subiect de presă începe să nu fie în regulă. 

Am fost în tabără cu ea. O tabără absolut minunată, în care s-au petrecut lucruri extraordinare, iar toată etiologia unei boli ca aceasta nu are nici o legătură cu tabăra ca atare.

Citește și: Dumitru Prunariu, interviu emoționant alături de nepoțica lui

O campanie de presă care pune în discuție medicii, pune în discuție organizarea, nu are legătură cu realitatea. E păcat, pentru că acolo nu sunt oameni de vină în moartea fetiței. Am stat de vorbă cu doctorul care a ținut-o de mână până în ultima clipă, care era terminat, pentru că o cunoștea dinainte. Niște medici apți, care s-au purtat absolut minunat. 

Ar merita spuse și lucruri pozitive despre oamenii aceștia, care trăiesc și drame de acest gen, să-ți vină un om și să nu poți să-i faci nimic.

Se numește meningită fulminantă, poate nu degeaba. Sunt situații, pentru că am tot citit și am tot discutat, în care oameni cum erau doctorii de acolo văd un caz din acesta o dată în carieră”, a povestit Pierre de Hillerin pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel