Executaţi în public în Coreea de Nord. Motivul: au văzut filme sud-coreene

Autoritățile  nord-coreene  ar fi executat anul acesta  în public  circa  50 de persoane, printre care s-ar numărat şi oficiali, din cauză că au vizionat seriale TV sud-coreene, introduse ilegal în ţară, potrivit independent.co.uk.

Serviciilor secrete ale Coreei de Sud (NIS) precizează că  autorităţile nord-coreene au condamnat la moarte şi executat zece oficiali din Partidul Muncitorilor, condus de Kim Jong-un, pentru că au vizionat seriale TV din Coreea de Sud.

Oficialii, care au fost acuzaţi şi de luare de mită şi adulter, ar fi persoane apropiate unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song-thaek, care a fost executat anul trecut.

Nu se ştie încă dacă printre cei executaţi recent se află şi şase oficiali a căror dispariţie a fost raportată la începutul acestei luni.

Presa şi internetul se află sub un control strict în Coreea de Nord, dar, în ciuda condiţiilor dure, emisiunile şi serialele de televiziune străine au devenit din ce în ce mai populare, în ultimii ani.

Citește și: Kim Jong-un, control de suprafață în Coreea de Nord

Unele emisiuni ar fi difuzate pe internet în secret, în timp ce altele sunt introduse ilegal în ţară pe suport DVD, casete video şi carduri de memorie şi apoi vândute pe piaţa neagră.

Un dezertor nord-coreean, care îşi spune "Chung", a vorbit despre preferinţele publicului din ţara sa într-un documentar difuzat anul trecut de postul TV britanic Channel 4.

Chung ducea ilegal în Coreea de Nord aparate de radio, memorii USB şi DVD-uri cu seriale TV şi emisiuni de divertisment, pretinzând că este importator de ciuperci.

"Bărbaţii preferă filmele de acţiune. Le-am trimis «Agentul 007: Coordonata Skyfall» recent. Femeilor le plac serialele şi dramele", a spus Chung.

Regimul de la Phenian interzice celor 24 de milioane de locuitori să urmărească emisiuni din străinătate, de teamă ca ideologia nord-coreeană să nu fie subminată de influenţele străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel