EXCLUSIV. De ce nu a difuzat TVR interviul cu Alina Bica. Conflict între Adelin Petrișor și Claudiu Lucaci

Controversata înregistrare în care șefa DIICOT, Alina Bica, întreabă "am apărut trăgând pe nas?" a născut fricțiuni în sânul TVR, după ce afirmațiile procurorului nu au fost difuzate de televiziunea publică, dar au apărut pe blogul lui Adelin Petrișor.

Directorul Departamentului de Știri al TVR, Claudiu Lucaci, susține că înregistrarea cu Alina Bica de pe blogul lui Adelin Petrișor nu a fost difuzată de televiziunea deoarece așa a decis reporterul care a vorbit cu șefa DIICOT. Discuția jurnalistei TVR cu Alina Bica, dată de televiziunile private, a fost una neoficială, a spus Lucaci, vineri, pentru DC News. Ulterior acestei prime convorbiri, procurorul Alina Bica a cerut să i se ia o poziție oficială, singura pe care TVR a difuzat-o, ca urmare a hotărârii reporterului, afirmă Lucaci.

Context: Jurnalistul TVR Adelin Petrișor a publicat joi seară, pe blogul său, o discuție înregistrată între un reporter TVR și Alina Bica, în care procurorul șef al DIICOT spune că nu înțelege de ce pozele în carea apare alături de Elena Udrea stârnesc interes.. "Am apărut trăgând pe nas?", întreabă Bica la un moment dat, după ce anterior afirmase "bănuiesc că înregistrați conversația". "Decizia editorială a fost să se difuzeze înregistrarea (...) "Într-un final, i-a sunat telefonul și directorului Departamentului Știri, Claudiu Lucaci. Nu știu cu cine a vorbit, însă el a considerat că deontologic este să ascultăm rugămințile procurorului-șef DIICOT și că Andreea trebuie să o sune din nou pe Alina Bica și să facă un alt interviu", scrie Petrișor.

DC News: De ce nu s-a difuzat înregistrarea cu Alina Bica apărută pe blogul jurnalistului Adelin Petrișor, difuzată ulterior de televiziunile private?

Claudiu Lucaci: A fost difuzată. Cred că s-a uitat la altă televiziune când a zis.

A apărut la TVR înregistrarea cu dna Bica?

Reporterul nostru a vorbit de două ori cu dna Bica și a dat ce a considerat de cuviință. Adelin Petrișor a preferat să dea ce i-a plăcut lui din ce a auzit din discuția dintre reporterul nostru și dna Bica.

Decizia referitoare la nedifuzare v-a aparținut dumneavoastră?

Nu.

A aparținut d-lui Stelian Tănase?

Nu. Decizia a aparținut reporterului. Reporterul a vorbit cu dna Bica, care a solicitat un punct de vedere oficial și s-a luat un punct de vedere oficial și după aceea, din ce a discutat dna Bica, reporterul a decis ce să dea în știre, eu n-am intervenit cu nimic.

Reiese altceva din postarea d-lui Petrișor...

Să fie sănătos. Acum ce să fac? Să facem noi anchetă să-i demonstrăm lui Adelin Petrișor că a ascultat o convorbire.... Nici nu era subiectul lui, nici n-am înțeles. Dna Bica a trimis oficial o solicitare scrisă pentru a i se lua o poziție oficială. Discuția purtată anterior era una pe telefon în care dna Bica a stat de vorbă cu reporterul. Discuția oficială a avut loc după ce dna Bica a solicitat acest lucru în scris și telefonic. Adelin a luat dintr-o convorbire și a spus că, vai, nu am vrut să difuzăm acea convorbire, ceea ce este complet fals.

Discuția care a avut loc prima dată a fost o discuție între reporter și dna Bica, în sensul că a vrut să stea de vorbă cu dna Bica. Ulterior, dna Bica a solicitat să prezinte oficial un punct de vedere pentru public. Cele două convorbiri au fost folosite de reporter cum a dorit, nu i-a spus nimeni să nu dea dintr-o convorbire ceva.

Nu cred că noi trebuie să dăm explicații. Nu mi se pare ceva de discutat.

Dl. Petrișor sugerează că dvs sau alt factor de decizie a hotărât nedifuzarea.

Editorial nici nu s-a pus problema să se difuzeze acea primă convorbire. Dar nu eu decid editorial, atenție, ci șefii de echipe de jurnal. (...) Habar nu are Adelin Petrișor că a fost făcută o solicitare oficială că reporterul a fost de acord să discute cu dna Bica, în calitatea ei oficială, și nu într-o discuție explicativă. 

Dvs. găsiți ca fiind relevant pentru opinia publică pasajul acela de înregistrare?

Nu știu, eu nu vreau să discut nimic din cea zis dna Bica. Nu ăsta e subiectul. Relevanța o stabilește reporterul și șeful său de jurnal. Nu știu cu ce ajută pe cineva ce consider eu în particular că e bine sau rău din ce a zis dna Bica. Eu nu pot decât să spun că ceea ce spune dl. Petrișor este greșit din punct de vedere al desfășurării evenimentelor și al realității. Nu i-a impus nimeni reporterului, nimic. Reporterul, de bună voie, după ce a primit solicitarea de la Bica a înregistrat-o, a verificat ceea ce știam, dacă ceea ce a zis prima oară dna Bica este identic cu poziția oficială, s-a confirmat că nu a fost schimbat absolut nimic, prin urmare reporterul nu a avut decât să-și facă știrea așa cum a dorit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel