EXCLUSIV  De ce a atacat Robu presa după victoria Timișoarei. Boța: Nu ne intimidează nici amenințările, nici jignirile

Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. În urma reușitei, primarul Nicolae Robu a ”mulțumit” a ceea ce numește ”nepresă”. Jurnalistul Dragoș Boța de la pressalert.ro, un cunoscut contestatar al primarului Nicolae Robu, a spus pentru DCNews la ce se referea Nicolae Robu, dar și despre implicarea primarului în succesul Timișoarei. 

Întrebat din ce categorie face parte, Dragoș Boța a răspuns: ”În ”presa nepresă”, nu am niciun dubiu. Cu siguranță mai sunt și alți colegi din presă în această categorie, pentru că de fiecare dată când nu-i convine ceva domnului primar, jurnaliștii brusc devin nejurnaliști, brusc vor răul Timișoarei, chiar dacă lucrurile pe care le semnalează sunt legate de problemele Timișoarei sau de administrația pe care o conduce”. 

”Nicolae Robu nu a crezut cu adevărat în acest proiect”

”Poate singurul merit al primarului Timișoarei este că a lăsat echipa condusă de Simona Neumann de la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană să-și facă treaba, dar nu a lăsat-o din credința că are de-a face cu profesioniști ci pentru că a ignorat subiectul. Pot să spun că Nicolae Robu nu a crezut cu adevărat în acest proiect, dovadă fiind faptul că nu s-a sinchisit nici măcar să găsească un sediu pentru asociație, care și-a desfășurat activitatea în bastionul Theresia pus la dispoziție de Consiliul Judetean Timiș.  A fost o mână de oameni sufletiști, care au muncit zi și noapte la concept, la tot ce a însemnat lucrul și proiectul, pas cu pas”, a opinat jurnalistul. 

El a amintit de apelurile publice ale lui Nicolae Robu către firme, către timișoreni pentru a finanța ”echipa sa de suflet”, ACS Poli, care ”este vai de capul ei”. În schimb, ”nu același lucru s-a întâmplat în cazul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, care și-n momentul în care s-a susținut proiectul, încă nu a avut asigurate toate fondurile publice pe care municipalitatea și-a asumat să le dea pentru acest proiect” a subliniat Dragoș Boța.

Simona Neumann și echipa sa, secretul succesului Timișoarei

Jurnalistul Dragoș Boța a precizat că ”dl Robu știe foarte bine să capitalizeze munca altora și să iasă în față. Întotdeauna când este ceva bun în Timișoara, este meritul domniei sale, când este ceva rău, alții sunt de vină, alții vor răul Timișoarei. Este o tactică bună pentru un politician”. Dragoș Boța subliniază că e normal ca Nicolae Robu să fie cel care vorbește despre acest succes, având în vedere funcția pe care o ocupă, dar adaugă că ”secretul reușitei Timișoarei” a fost Simona Neumann și echipa sa de profesioniști care ”au crezut în șansa Timișoarei, chiar dacă de multe ori exista frica în sensul aranjării lucrurilor pe criterii politice”. Jurnalistul a menționat în acest sens susținerea publică a Clujului. 

Dragoș Boța a opinat că alegerea Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană reprezintă ”cel mai important moment pentru Timișoara după ce s-a întâmplat în 1989”. 

”Nu ne intimidează nici amenințările, nici jignirile”

Despre tactica lui Nicolae Robu, Dragoș Boța, întrebat dacă este afectat profesional de primar, a răspuns că ”pe noi nu ne afectează, noi suntem și vom rămâne cei care vom semnala toate derapajele administrației conduse de Nicolae Robu, sunt nenumărate anchete în acest sens, nu ne intimidează nici amenințările, nici jignirile pe care le suportăm cu stoicism de ani de zile și continuăm să dezvăluim lucruri pentru ca timișorenii să știe ce se întâmplă cu adevărat în oraș”. 

”Presa nepresă e legată de o dezvăluire făcută chiar săptămâna trecută despre modul în care un apropiat al domniei sale a primit un teren în mod ilegal, cum s-au dat autorizații ilegale”, a afirmat Dragoș Boța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel