Bogdan Aurescu, despre Maior la Washington: Avem discuții cu Ponta și Iohannis despre schimbarea ambasadorilor - EXCLUSIV

Numirea de noi ambasadori români a fost subiectul unor discuții între Ministerul Afacerilor Externe, premierul și Administrația Prezidențială, a declarat, marți, la DC News Live, Bogdan Aurescu. Șeful diplomației de la București nu a confirmat informațiile din presă, conform cărora George Maior a fost propus pentru un post la Washington, arătând însă că "înnoirea garniturii" de ambasadori este un proces firesc.

Întrebat dacă MAE a înaintat o propunere privind numirea fostului șef al SRI în funcția de ambasador al României la Washington, Aurescu a răspuns: "N-o să-mi cereți acum să comentez știri pe surse pentru că n-am să fac acest lucru. Este un proces care trebuie să aibă loc. Mă refer la înnoirea garniturii de ambasadori ai României, pentru că există foarte mulți colegi care și-au depășit deja perioada regulamentară de patru ani, unii și-au depășit deja cu peste un an de zile. Astfel, în mod inerent, există o schimbare și la acest nivel. N-am să comentez aspecte punctuale, mai ales că ele țin de o procedură care se finalizează prin aprobare a președintelui României", a declarat Aurescu. 

George Maior, propus pentru funcția de ambasador al României în SUA - surse

Potrivit Constituţiei, "preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice."

Ambasadorul României în exercițiu la Washington este Iulian Buga, care a preluat postul în 2013.

Aurescu a precizat că au existat consultări între diplomația română, premierul și președintele țării cu privire la subiectul ambasadorilor.

"Am avut discuții tripartite: MAE, prim-ministrul, care este cel care avizează astfel de propuneri, și administrația prezidențială. Au avut loc discuții, vom continua aceste discuții. Este un proces firesc, care trebuie să aibă loc", a afirmat Aurescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel