VIDEO - Explozie într-o moschee din Afganistan. Cel puțin 50 de morți și 140 de răniți. Teroriștii Statului Islamic revendică atentatul - UPDATE

Explozie într-o moschee din Afganistan, în urma un unui atac sinucigaș. Cel puțin 50 de morți și 140 de răniți / Foto: Pixabay
Explozie într-o moschee din Afganistan, în urma un unui atac sinucigaș. Cel puțin 50 de morți și 140 de răniți / Foto: Pixabay

O explozie puternică a avut loc într-o moschee din Afganistan.

UPDATE:

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, vineri seară, atacul sinucigaş care a vizat o moschee şiită din nord-estul Afganistanului, soldat cu cel puţin 55 de morţi şi aproape 100 de răniţi, transmite Mediafax.

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a anunţat că un membru al grupării sunnite s-a aruncat în aer în interiorul unei moschei din oraşul Kunduz, conform Agenţiei France-Presse. Atentatul din Kunduz s-a soldat, conform bilanţului preliminar, cu 55 de morţi şi peste 90 de răniţi, au declarat vineri seară surse medicale.

"Bilanţul victimelor va creşte", a declarat un oficial de la Spitalul central din Kunduz.
Reţeaua teroristă Stat Islamic a intensificat atacurile în Afganistan după preluarea puterii de către Mişcarea talibanilor, în august.

Știrea inițială:

Cel puţin 50 persoane au fost ucise şi 140 rănite într-o explozie care a lovit vineri o moschee şiită din oraşul Kunduz, în nord-estul Afganistanului, relatează AFP, citând surse spitaliceşti. Explozia a fost un atentat sinucigaş, conform unui responsabil taliban, transmite Agerpres.

"Până acum am primit 35 de cadavre şi peste 50 de răniţi", a declarat pentru AFP un medic de la spitalul central din Kunduz sub acoperirea anonimatului.

Anterior, un responsabil local al Médecins sans frontičres (MSF) a afirmat că "peste 90 de răniţi şi peste 15 cadavre" au fost aduse la clinica ONG-ului din Kunduz. Agenţia EFE, care citează un membru al consiliului provincial din Kunduz, a avansat un bilanţ de cel puţin 80 de morţi şi 100 de răniţi în explozia din moscheea şiită Sayed-Abad. 

Peste 40.000 de refugiați AFGANI, în UE, în următorii cinci ani. ”Este realizabil”

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (HCR) doreşte ca ţările Uniunii Europene să primească 42.500 de refugiaţi afgani în următorii cinci ani, a anunţat joi comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, care a evocat un obiectiv realizabil, informează agenţia France Presse. Reprezentanta Comisiei Europene s-a exprimat cu ocazia unui forum la nivel înalt privind protecţia cetăţenilor afgani în pericol, reunind virtual majoritatea statelor UE, HCR şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), după preluarea puterii de către talibani.

Şeful HCR, Filippo Grandi, a estimat că în următorii cinci ani aproximativ 85.000 de afgani vor trebui să fie relocaţi din ţările vecine Afganistanului, unde ei s-au refugiat. El a propus ca Uniunea Europeană să preia jumătate, a explicat Ylva Johansson într-o conferinţă de presă.

Ţările membre UE nu au anunţat angajamente în timpul acestui forum. Cred că este realizabil, a indicat cu prudenţă comisarul european pentru afaceri interne, care a subliniat că anumite state membre nu vor putea să ia acest tip de decizie acum întrucât ele sunt în plină formare a unui guvern, cum este cazul Germaniei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel