Scenă de film în Parcul Tineretului: doi poliţişti călare au salvat din lac un sinucigaş aflat pe etnobotanice

politia-locala-calare-dupa-infractori-434x326
politia-locala-calare-dupa-infractori-434x326

Doi agenţi ai Poliţiei Călare din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti au salvat, vineri seara, un tânăr de 29 de ani care – sub influenţa etnobotanicelor - a încercat să se sinucidă.

În seara zilei de vineri, 14 octombrie, două patrule călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au fost anunţate de mai multe persoane că un tânăr – aflat în Parcul Tineretului - ameninţă că se va sinucide. Cele două echipe, care tocmai îşi încheiaseră misiunea de patrulare în zona de sud a Capitalei, s-au deplasat de urgenţă către podul care traversează lacul Tineretului, în dreptul Sălii Polivalente, acolo unde un tânăr depăşise balustrada şi ţipa că se va arunca în apă. Până la intervenţia poliţiştilor locali, însă, tânărul şi-a pus în practică gândul sinucigaş: s-a desprins de balustradă şi a căzut de la o înălţime de câţiva zeci de metri. Din cauza impactului dur cu apa, tânărul şi-a pierdut cunotinţa, existând riscul să se înece.

În acel moment una din patrulele călare a coborât în marginea lacului, iar agenţii au sărit în apă pentru a-l salva pe sinucigaş. Cealaltă patrulă a trebuit să rămână la mal pentru a ţine la distanţă mulţimea de curioşi care bloca zona unde trebuia să ajungă echipajul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – solicitat de poliţiştii locali. Dus la mal de către agenţi, tânărul şi-a revenit repede şi datorită primelor măsuri luate de echipajul ambulanţei sosită de urgenţă la faţa locului.

G.C.R. – născut în 1982 – era ameţit după căzătura în apă de la câţiva zeci de metri. El şi-a motivat, simplu, gestul: „Am luat d-alea mai noi”. G.C.R. a recunoscut că, înainte de a se arunca în lacul Tineretului, consumase o cantitate de etnobotanice destul de mare şi pe care le încerca pentru prima dată. Acest lucru a fost confirmat şi de echipajul ambulanţei care l-a transportat pe tânăr la Spitalul Obregia.

Pentru acţiunea lor – în urma căreia tânărul de 29 de ani a fost salvat de la moarte – cei doi agenţi din cadrul Poliţiei Călare au fost menţionaţi pe ordinul de zi al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel