Punctul slab al lui Ialomiţianu: stimulentele lui sunt mai importante decât veniturile angajaţilor din Ministerul de Finanţe

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a beneficiat de stimulente în valoare totală de peste 100.000 de lei, când era şef la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, potrivit Realitatea TV.

Imediat după preluarea mandatului de ministru al Finanţelor, Ialomiţianu declara că „sistemul stimulentelor trebuie să dispară”. După două zile de proteste ale angajaţilor din subordine şi câteva runde de negocieri cu liderii sindicali, ministrul se declară dispus să rezolve problema salariilor mici şi a stimulentelor restante pe care protestatarii le revendică. Pe vremea când era director executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, Ialomiţianu a realizat în doi ani un venit de 183.388 de lei.

Ialomiţianu a dat statul în judecată de mai multe ori pentru neplata unor stimulente

Împreună cu alţi foşti colegi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, Gheorghe Ialomiţianu, a dat în mai multe rânduri în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov pentru neacordarea unor sporuri.

Curtea de Apel Braşov a decis, în 28 aprilie 2009, în dosarul 8370/62/2008, că angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, între care şi Ialomiţianu, "în calitate de funcţionari publici, au dreptul la un salariu compus şi din suplimentul postului şi suplimentul treptei de salarizare, corespunzător art. 31 lit c şi d din Legea 188/1999”.

Ministrul de Finanţe are termen în procesul cu statul pe 26 octombrie 2010

Cu nici o lună înainte a fi învestit în funcţia de ministru, pe 26 august 2010, Ialomiţianu dadea din nou statul în judecată pentru neplata unor sporuri şi stimulente, potrivit spunesitu.ro.

În prezent, se află pe rolul Tribunalului Braşov un alt proces în care Gheorghe Ialomiţianu şi colegii săi se judecă cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov pentru acordarea unor drepturi salariale. Următorul termen este fixat pe 26 octombrie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel