Medicul Pivniceru, supraviețuitor al accidentului aviatic: Respirația era o agonie. Mâna ruptă atârna lângă mine

Avion-prabusit
Avion-prabusit

Medicul Cătălin Piviniceru, unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, a rememorat momentele groaznice prin care a trecut în așteptarea salvatorilor. El îşi aminteşte că telefonul mobil a sunat ore în șir lângă el, însă nu a putut răspunde din cauza durerilor groaznice care îl chinuiau.

"M-am trezit după accident pentru că mi-a sunat telefonul. Nu m-am putut ridica să-l iau, deşi cred că era la mai puţin de doi metri. Am fost incapabil să mă aplec şi să-l caut printre lucruri. Mă gândeam numai la soţia mea. Telefonul a sunat ore în şir. Nu l-am mai găsit nici până astăzi", a declarat medicul de la Spitalul "Sf. Maria" din București, citat de Mediafax.

"Nu l-am văzut pe pilot - Dumnezeu să-l odihnească - şi nici pe copilot. Erau într-o râpă. Eu aveam multe coaste rupte, mâna stângă ruptă şi fractură de piramidă nazală, din cauza căreia pe faţă şiroia sângele. Doctorul Calu avea coste rupte. Amândoi abia respiram. Ianceu sângera de la un picior. Radu era cel mai mobil. Aurelia, Dumnezeu să o odihnescă, stătea întinsă pe jos. Era inertă", a continuat Cătălin Pivniceru.

"Agonia" provocată de respirație

El a mai vorbit despre "agonia" pe care i-o provoca simplul fapt că respira şi despre tot "coşmarul" trăit până la venirea salvatorilor: "Ştiam că trebuie să respir ca să trăiesc. Dar, respiraţia era o agonie. Mâna ruptă atârna inutil pe lângă mine. Am trăit un coşmar până când am ajuns pe targă".

"După câteva ore de luptă, m-a cuprins un somn şi dârdâiala. Eram la limita puterilor. Am avut noroc de trei ori. Că nu am murit pe loc, că nu am avut traumatisme grave, că ne-au găsit", a precizat medicul.

Medicul Zamfir a avut grijă de răniți

El a mai arătat că doctroul Zamfir alerga în continuu între cabina piloţilor, Aurelia şi ceilalţi medici răniţi, dar că fata nu ar fi putut fi salvată nici dacă echipajele de salvare ar fi ajuns la ei mai repede.

"Legat de Aurelia, Dumnezeu să o odihnescă, au fost numai speculaţii. Îmi pare rău, sunt numai speculaţii. Văzând-o clinic, toţi cei patru medici - sigur nu aveam tomograf - am spus «tetrapareză». A fost paralizată de la gât în jos, imediat după accident. Respira greu. Radu a resuscitat-o continuu, cred că timp de o oră", a spus Cătălin Pivniceru.

"La accident timpul s-a oprit. Ne-a dat un răgaz de meditaţie, forţa să mergem cu şi mai mult curaj înainte", a concluzionat supraviețuitorul accidentului aviatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel