Dmitri Medvedev spune că Rusia nu ar trebui sancţionată, pentru că are "cel mai mare arsenal nuclear din lume"

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, spune că sancţiunile împotriva Rusiei sunt absurde, având în vedere că ţara are "cel mai mare arsenal nuclear din lume". 

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, s-a referit miercuri la recurgerea la arme nucleare, excluzând de asemenea în avans eventualitatea ca justiţia internaţională să decidă sancţiuni împotriva Moscovei, într-un moment în care Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează asupra unor presupuse crime de război comise în Ucraina, informează AFP.

"Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii", a scris pe contul său Telegram actualul vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Totodată, Dmitri Medvedev a acuzat SUA că vor să aducă Rusia în faţa jurisdicţiilor internaţionale, în condiţiile în care Washingtonul nu a fost niciodată pedepsit pentru războaiele sale duse în lume şi care, potrivit lui Medvedev, au dus la moartea a 20 de milioane de oameni.

Dmitri Medvedev a fost preşedinte din 2008 până în 2012, când Vladimir Putin a părăsit pentru o perioadă Kremlinul, din cauza limitei privind numărul de mandate prezidenţiale consecutive, pentru a conduce guvernul.

Considerat altădată o figură politică moderată, Dmitri Medvedev, care a fost premier din 2012 până în 2020, s-a impus de la începutul ofensivei ruse în Ucraina drept unul dintre detractorii cei mai vehemenţi ai ţărilor occidentale. Autorul a numeroase declaraţii răsunătoare, el i-a calificat de exemplu pe adversarii Rusiei drept "nenorociţi" şi "degeneraţi".

Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează în prezent asupra presupuselor crime comise de trupele ruse în Ucraina.

Rusia neagă sistematic toate abuzurile de care sunt acuzate forţele ruse - bombardamente asupra civililor, executări sumare, violuri - acuzând la rândul său Ucraina de crime de război, scrie Agerpres.

Medvedev amenință din nou Occidentul: Sancțiunile pot fi văzute ca un motiv de război

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat statele occidentale că sancțiunile ar putea, în anumite circumstanțe, să fie văzute ca un act de agresiune și o justificare pentru război, potrivit Reuters.

”Dacă statele continuă să impună sancțiuni Rusiei, acest lucru s-ar putea întâmpla”, a declarat, joi, la Moscova, fostul președinte rus.

”Aș dori să reiterez că o astfel de acțiune ostilă poate, în anumite circumstanțe, să fie interpretată și ca un act de agresiune internațională. Și chiar ca un casus belli (motiv de război)”, a spus Medvedev, luni, la Moscova.

”Rusia are dreptul să se apere”, a continuat acesta.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, de asemenea, sancțiunile occidentale din cauza războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

”Dominanța unei țări sau a unui grup de țări pe scena mondială nu este doar contraproductivă, ci și periculoasă și duce inevitabil la riscuri sistemice majore”, a spus Vladimir Putin joi într-o apariție video la un forum din Sankt Petersburg.

Ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, SUA și UE au impus sancțiuni ample Rusiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel