Pensii de 100.000 de lei. Casa de Pensii o contrazice pe Raluca Prună

Oficialii ai Casei de Pensii din România au declarat pentru Știrile Pro TV că niciun magistrat de la noi - judecător sau procuror - nu primește o pensie de serviciu de peste 100.000 lei, contrazicând astfel afirmațiile recente ale ministrului Justiției, Raluca Prună.

Cea mai mare pensie a unui fost magistrat de la noi se ridică la aproape 41.000 de lei, au precizat reprezentanții Casei Naționale de Pensii.

Ministerul Justiției, preciza, în luna septembrie, într-un set de răspunsuri pentru hotnews.ro, după o postare a ministrului Raluca Prună pe pagina sa de socializare, că în România există 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe lună.

Ministrul Justiției scria, în contextul grevei magistraților: "As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuți in avocatura - never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel