Bărbuceanu, Vier Pfoten: Câinele agresiv ar putea fi în continuare pe străzi. Și Iovan a omorât un om, dacă i-a intrat în curte

Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundației Vier Pfoten, a declarat pentru De Ce News că nu este sigur că autoritățile au capturat câinii agresivi din zona Tei. El a mai precizat cum se aplică legea în cazul adopțiilor și cine are răspunderea pentru tragedie.

”Animalul de care autoritățile spun că este cel mai agresiv a fost sterilizat și cipat de ASPA, sau de un cabinet cu care au ei contract, în 2008", a spus Bărbuceanu. "Legea obligă adoptatorul să asigure câinelui hrană, adăpost, apă, posibilitate de mișcare, tratament medical”.

Cine răspunde dacă animalul  face victime?

”Dacă incidentul are loc în spațiu public, adoptatorul, e de vină, este răspunderea sa. Dacă un om intră într-o incintă unde se află un câine agresiv sau nu, răspunderea o poartă cel care a efectuat o pătrundere neautorizată. Nu e răspunderea mea dacă un om sare gardul și îmi intră în curte. A intrat un om neautorizat și la Iovan în casă, iar proprietarul l-a împușcat și nu a pățit nimic!”.

Da, dar Iovan era un om responsabil, nu ar fi tras într-un copil. Cum protejăm copiii, care pot ajunge într-o ”incintă” cu câini agresivi?

”Adulții care au în grijă copilul trebuie să-l protejeze. Copilul nu trebuia lăsat nesupravegheat. Putea să cadă în lac sau să-l atace un dezaxat. Am înțeles că bunica a așteptat 45 de minute, pe bancă, până să-i caute. Desigur, dacă e o zonă în care  ții câini agresivi, trebuie să existe garduri, ca să nu poată ieși la trecători. Sau să fie în lanț. Sunt câini agresivi care nu ies toată viața din padoc. Totuși, nu sunt sigur că animalele capturate, pe care le-am văzut la televizor, ar fi agresive. Sunt 4-5 câini în vârstă de 10-12 ani, castrați. Toți au stat să fie mângâiați, dau din coadă la apropierea omului, nici unul nu a sărit să muște, până n-au fost încercări de prindere. Mie nu-mi par agresivi. Poate sunt și alții, care au atacat și care nu au putut fi prinși”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel