EXCLUSIV  Un comisar șef spulberă speculațiile în cazul Condrea. "Am văzut un Ponta pe care nu-l recunosc!"

Comisarul-șef în rezervă Mihai Untaru a explicat pentru dcnews.ro de ce speculațiile cu privire la moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, nu sunt credibile. El s-a arătat dezamăgit și de afirmațiile fostului premier Victor Ponta, despre care spune că se aștepta să comenteze ca procuror.

"Este o sinucidere, având în vedere lipsa frânelor, alegerea mașinii și că orizontul lui era complet închis din cauza cercetării penale probabil în cel mai emblematic caz de corupție la nivel administrativ. Sunt puține posibilități să se contureze altceva decât un suicid. Un suicid rămâne un suicid indiferent de metoda pe care o alege personajul. Importantă este motivația care-l duce acolo, nu metoda pe care o alege. Fiecare minte ajunsă la limită își soluționează o asemenea situație în mod propriu și nu e vorba de spectacol aici, e vorba de o trăire interioară de ultim moment și o alegere care, în final, e tragică", a spus Mihai Untaru pentru dcnews.ro.

De ce nu ar fi fost sânge pe scaunul șoferului

Comisarul șef în rezervă a spus cu privire la una dintre întrebările apărute în spațiul public și anume de ce nu a fost găsit sânge pe scaunul șoferului că "e o ipoteză care nu se poate confirma din două motive: cercetarea a fost făcută super profesionist, s-a făcut cercetare, recercetare, remasurare și continuarea de azi de dimineață la fața locului, sub abspectul impactului din punct de vedere dinamic. Nu aș marja pe o asemenea ipoteză. Cine a avut timp să vadă în condițiile în care baia de motorină se spărsese și în momentul în care motorul a plecat înapoi, aruncând capotă, parbriz și plafonul superior, gândiți-vă cam cum arăta personajul lovit și, din punct de vedere al dinamicității, încotro s-ar fi dus petele de sânge".

[citeste si]    

Detectivul criminalist a subliniat că "mulți politicieni au început să spună că 'vai, Dumnezeule, SRI-ul trebuia să-l fileze'. Dacă există o greșeală a procurorului că l-a lăsat liber, probabil că s-a bazat pe stabilitatea lui psihică în primele audieri. Probabil că vor fi multe întrebări la care procuratura trebuie să ofere un răspuns, impactul fiind unul puternic mediatic și nu numai, dar speculațiile chiar nu-și au rostul". Mihai Untaru a mai spus că "s-ar putea, spre deliciul publicului să aflăm că, de exemplu, probabil în cele două ore cât a lipsit de când a plecat de acasă cu mașina până la momentul impactului, probabil o fi luat ceva substanțe halucinogene ca să prindă curaj. Asta s-ar putea să aflăm. Faptul că s-a sinucis nu este niciun secret, mai ales că la fața locului au fost martori, a fost vizualizată scena, e greu de contestat actul de suicid și cam toate datele duc spre chestia asta".

Comisarul șef (r) a mai spus că dacă în felul acesta, Dan Condrea a făcut un deserviciu justiției și un serviciu unora, rămâne de comentat: "Eu mă abțin să fac comentarii de natură politică, dar pe latura coruptivă, probabil că ar fi avut multe de explicat și probabil că teama asta și un orizont complet negru l-au făcut să renunța la lupta în justiție și să-și aleagă singur pedeapsa".

"Laud modul exemplar în care s-a făcut cercetarea"

Despre cercetarea de la fața locului, comisarul a mai spus că "Nu poți să faci măsurători de precizie în timpul nopții. A fost conservat locul până dimineață, când grupa operativă a făcut măsurători de dinamicitate ale traseului ca să arate intenția lui probabil de a intra direct în copac". Mihai Untaru a precizat că "probabil că a fost surprinzător să se deplaseze acolo două echipe de judiciariști pe lângă brigada rutieră când de obicei era doar brigada rutieră, dar având în vedere dimensiunea dosarului și a personajului, s-a dat toată atenția de așa manieră încât să se elimine orice ipoteză susceptibilă de eșec. Pentru unii, știu, nu le convine, eu, ca specialist, nu pot decât să-i laud pentru modul exemplar în care s-a făcut cercetarea, iar procurorii au dispus tipul acesta de cercetare".

Mihai Untaru a mai spus că i se pare absurd să fie aruncate comentarii când instituțiile chiar își fac treaba. El a continuat: "Am văzut un Ponta pe care nu-l recunosc, ca fost procuror, ca om cu care am lucrat, să scoată asemenea suspiciuni. Mă așteptam să aibă reacție de procuror, de om tehnic, cu pregătire tehnică".

Comisarul șef (r) a conchis: "Speculații vor mai exista pentru că omul ăsta a ales să-și ia viața într-un moment cheie, când trebuia să dea foarte multe explicații".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel