Sondaj de Crăciun: Câți români fac cadouri și câți fac gesturi umanitare

Un sondaj de opinie realizat de TNS CSOP (Centrul pentru Studierea Opiniei și Pieței), dat publicității marți, relevă că 7 din 10 români (69%) vor oferi cadouri persoanelor dragi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în vreme ce 22% nu vor face acest gest. În ceea ce privește Crăciunul, 46% dintre români îl consideră o ocazie de a sta cu familia și 29% cred că este o bună ocazie de a dărui și primi cadouri.

Conform cercetării, cadourile oferite de Crăciun se vor îndrepta în primul rând către persoanele dragi, din familie, în timp ce cazurile umanitare preocupă doar 1% din români.

Persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani, cele cu educație ridicată și care locuiesc în mediul urban sunt cele mai darnice în perioada sărbătorilor, ele declarând într-o proporție semnificativ mai mare că vor oferi daruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Dulciurile, alimentele, băuturile alcoolice (54%), jucăriile (49%) și articolele vestimentare (43%) sunt primele trei categorii de produse spre care își îndreaptă atenția cei care vor oferi cadouri cu ocazia acestor sărbători de iarnă. Pe ultimele locuri se clasează produsele de divertisment (filme/muzică/jocuri — 3%), electrocasnicele (6%) și bijuteriile (7%).

Vezi și: Tradiția mesei de Crăciun: Ce mănâncă oamenii din lumea întreagă

În ceea ce privește simbolistica Crăciunului, 9 din 10 români îl asociază în primul rând cu Nașterea Domnului, scrie Agerpres.

Pentru masa de Crăciun din acest an, 56% dintre respondenți au declarat că vor aloca un buget similar cu cel din 2013, iar 19% vor cheltui mai mult. Astfel, 55% dintre români vor cheltui pentru masa de Crăciun maximum 300 de lei, 17% au un buget cuprins între 300 și 500 lei și doar 14% plănuiesc să cheltuie mai mult de 500 lei.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie, la nivel național, în rândul populației de peste 15 ani din România, folosind un eșantion de 1.017 persoane și are o marjă de eroare de +/-3%.

Citește și: Iohannis, cu lacrimi în ochi: Gest emoționant făcut de Crăciun - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel