EXCLUSIV  Scandal 'halucinant' cu polițiști 'criminali'. Dumitru Coarnă, afirmații-cheie

România, pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere. Și la scandal. Un video surprins de un pieton revoltat a uluit Internetul. O femeie, care a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a început să urle și să se tăvălească pe carosabil când polițistul a dorit s-o legitimeze. 

"Criminalilor" urlau ceilalți pietoni, care se strânseseră în mijlocul intersecției ca la circ. Polițiștii erau criminalii, cei care, dacă femeia se legitima și nu făcea circ, puteau să-i dea un avertisment sau o amendă. Educația rutieră se face în școala gimnazială o dată pe an. Copiii sunt învățați de polițiști când trebuie să traverseze și când nu. Totul se face pe înțelesul copilului minor care face primii pași spre școală.  

Foarte mulți critici au scris că erau "11 polițiștii în jurul unei sărmane femei", "imagini halucinante", "polițiștii au încătușat o femeie neregulamentar", "momente jenante", "11 polițiști huiduiți". "Halucinant" este că nici pietonii și nici criticii nu cunosc o regulă de bază de circulație rutieră, că dacă încalci legislația rutieră și nu te legitimezi, se dă amendă și pentru nelegitimare. Dacă am merge pe principiul aplicat de pietoni, ce s-ar întâmpla dacă toate mașinile ar trece pe roșu? Ar ula toți pietonii, cumva, unde-i poliția? Cine ar mai fi criminal atunci? Duminică seară, o familie a fost spulberată de un tânăr vitezoman fără permis. Familia traversa neregulamentar alături de copilul minor iar șoferul conducea cu viteză peste limită și fără permis. Asta ne dorim, dacă polițiștii sunt criminali? 

"Polițiștii nu au încălcat legea"

Dumitru Coarnă, vicepreședinte SNPPC, a declarat, pentru dcnews.ro că "acea doamnă trebuia să mulțumească polițiștilor pentru că poate au salvat-o de la moarte. Doamna a abordat o atitudine isterică, a început să urle, să scuipe de parcă o acuza cineva de altceva decât că a trecut pe culoarea roșie". Dumitru Coarnă a mai spus că "polițiștii nu au încălcat în niciun fel legea, au acționat total regulamentar, au acționat perfect legal și-mi doresc ca polițiștii să acționeze în continuare identic". 

"În Austria, dacă nu respecți indicațiile sau solicitările polițistului constituie infracțiunea de ultraj"

Vicepreședintele SNPPC a subliniat că pietonii care huiduiau polițiștii "nu au înțeles că atitudinea polițiștilor era perfect legală, acei pietoni nu au înțeles că atitudinea împotriva poliției diminuează, autoritatea publică autoritate care s-ar putea răsfrânge și asupra siguranței lor proprii, a celor care urlau acolo și instigau la tulburarea liniștii publice". Dumitru Coarnă a mai spus că pietonii care făceau agitație ar fi trebuit sancționați pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. "În Austria, dacă nu respecți indicațiile sau solicitările polițistului constituie infracțiunea de ultraj", a precizat Dumitru Coarnă. 

Doamna care a trecut pe roșu s-a ales cu o amendă de 475 de lei pentru refuz de legitimare, adresare de cuvinte și expresii jignitoare și trecerea pe culoarea roșie a semaforului. Dacă nu făcea 'agitația', doamne pieton putea primi un simplu avertisment verbal. Sau educație rutieră. 

Răspundeți în sondajul dcnews.ro care este părerea dumneavoastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel