Replică stupefiantă a ungurilor pentru SUA, în scandalul diplomatic

Dacă autoritățile americane refuză să dezvăluie informațiile în baza cărora au plasat oficiali ungari pe o listă neagră atunci este dificil de evitat concluzia că acțiunea este o "provocare", a declarat duminică seară Antal Rogan, liderul grupului FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban. Potrivit acestuia, șeful guvernului maghiar nu a reacționat la demersul Washingtonului pentru că nu știe dacă este o glumă sau nu.

Rogan a declarat pentru ATV, conform MTI, că a cerut autorităților americane să prezinte orice dovadă de corupție în cazul celor 10 persoane suspectate de Washington de practici ilegale.

Antal Rogan a spus că premierul Viktor Orban nu a oferit nicio reacție până acum "probabil pentru că nu poate decide dacă asta este o glumă sau nu". El a adăugat că Executivul lui Orban nu a fost informat cu privire la această chestiune în prealabil știrilor apărute de presă.

Andre Goodfriend, însărcinatul american cu afaceri la Budapesta, a declarat pentru ATV că impunerea unor interdicții este o problemă ce ține de guvernul SUA și persoanele afectate, astfel că aceste cazuri nu pot fi făcute publice. În această speță, cu toate astea, ambasada SUA a informat ministerul ungar de Externe la data de 6 octombrie că anumiți oficiali guvernamentali nu au voie să intre în SUA pentru că sunt afectați de rezoluția prezidențială despre corupție, a adăugat el.

El a precizat că a fost chemat la ministerul de Externe o săptămână mai târziu pentru a oferi informații detaliate.

SUA au inclus o țară UE pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel