Lovitură de stat în Burkina Faso! Președintele și premierul au fost arestați

Mai mulți soldați au întrerupt miercuri o reuniune a cabinetului din Burkina Faso și i-au arestat pe președintele Michel Kafando și premierul Isaac Zida, transmite Agerpres. De asemenea, mai mulți miniștri au fost arestați.

Michel Kafando și Isaac Zida negociau cu soldații, conform informațiilor venite din această țară situată în vestul Africii.

Soldații aparțin Regimentului prezidențial de securitate, a cărui dizolvare a fost recomandată lui Kafando de o comisie de reformă și reconciliere formată după ce precedentul președinte, Blaise Compaoré, a fugit din țară în octombrie.

Comisia, care include reprezentanți proeminenți ai societății civile, a propus ca garda prezidențială să fie integrată în poliția militară, jandarmeria.

Citește și: Hans Klemm a depus jurământul ca ambasador al SUA în România: Ce a declarat

Între timp, demonstranți s-au adunat într-o piață centrală din Ouagadougou și au mărșăluit spre palatul prezidențial, unde erau reținuți miniștrii, cerând ca soldații să-i elibereze.

Membrii Regimentului prezidențial de securitate au tras focuri pentru dispersarea protestatarilor. Nu au fost anunțate victime.

Garda prezidențială formată din 1.300 de membri este cunoscută pentru loialitatea față de Compaoré, ai cărui suporteri au primit interdicție de a contesta alegerile stabilite pentru 11 octombrie.

Michel Kafando a fost ales președinte interimar în luna noiembrie.

Vezi și: Cutremur de 8,3 grade în Chile, urmat de mai multe replici! A fost declanșată alertă de tsunami

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel