Lazăr Comănescu, la semnarea unui acord între România și Indonezia

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat, marți, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere dintre Camerele de Comerț Naționale din România și Indonezia, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei române o efectuează în Republica Indonezia.

Pentru partea română, documentul a fost semnat de Secretarul General al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Traian Caramanian, informează un comunicat al MAE.

În context, ministrul Lazăr Comănescu a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii Camerei de Comerț și Industrie a Indoneziei. Discuţiile au evidenţiat relevanța aparte a semnării Memorandumului, ca instrument eficient de susținere a cooperării economice bilaterale.

Partea română a pus accent pe importanța specială acordată extinderii și diversificării relațiilor economice româno-indoneziene.

A avut loc, de asemenea, un schimb de opinii privind prioritățile economice ale celor două state, context în care au fost reliefate o serie de oportunități de colaborare bilaterală în sfera construcțiilor navale și cea a transporturilor maritime. Partea română a subliniat necesitatea identificării unor formule flexibile și eficiente de dialog bilateral în domeniul economic, în special între firmele din cele două țări, care să sprijine Comisia Mixtă bilaterală, concomitent cu creşterea numărului de misiuni economice în cele două state.

Ministrul Lazăr Comănescu se află în perioada 11-14 octombrie într-un turneu diplomatic în Asia, care va include o vizită oficială în Republica Indonezia şi participarea, ca şef al delegaţiei României, la cea 21-a reuniune ministerială Uniunea Europeană - Asociaţia Naţiunilor Sud-Est Asiatice (UE-ASEAN), desfăşurată la Bangkok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel