Kim Jong-un, măsură radicală împotriva unor oficiali pentru că nu au mărit raţia de orez a soldaţilor

Kim Jong-un a ordonat execuţia unor oficiali militari de rang înalt, pentru că nu i-au ascultat ordinele de a mări raţiile de orez ale soldaţilor, relatează Daily Mirror în ediţia electronică.

După ce a ordonat ca şeful armatei, Hyon Yong-Chol, să fie executat cu un tun antiaerian pentru că a adormit în timpul unor evenimente militare, Kim Jong-un a cerut ca ministrul adjunct al forţelor armate, So Hong-chan, şi alţi oficiali "apropiaţi acestuia" să fie executaţi, deoarece nu i-au ascultat ordinele de a mări raţiile de orez ale soldaţilor.

Analiştii apreciază însă că So a fost executat pentru că nu a fost văzut în timpul vizitei lui Kim la Palatul Soarelui Kumsusan, unde sunt depuse corpurile îmbălsămate ale tatălui şi bunicului săi. So a fost văzut alături de Kim în cursul altor vizite la memorial.

Citește și: Kim Jong-Un, o nouă provocare pentru armata nord-coreeană

Liderul nord-coreean a ordonat execuţia a 16 oficiali de rang înalt anul acesta, iar în total aproximativ 70 de oficiali au fost executaţi începând din 2011, când Kim i-a succedat la putere tatălui său, potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene.

Analiştii au păreri împărţite privind adevăratul motiv al acestor execuţii, unii apreciind că este vorba despre o luptă pentru influenţă, în timp ce alţii consideră că dictatorul vrea doar să îşi arate puterea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel