Gabriel Liiceanu, contrazis: Minerii n-au vandalizat Humanitas. E ficțiune sau l-a părăsit simțul moral

Scriitorul Gabriel Liiceanu este contrazis de un cunoscut sociolog, care a participat la eforturile GDS pentru democratizarea societății românești și cunoaște situația de la Humanitas. Liiceanu povestise în revista 22 cum a primit cadou o ladă cu vin de la directorul SRI, după mineriadă. Directorul Humanitas vorbește de ”invazia” minerilor la sediul editurii și de ”editura proaspăt vandalizată”. Pentru că se temea ca vinul primit cadou de la SRI să nu fie otrăvit, dar nu dorea să-l arunce, Liiceanu l-a dus la GDS. ”Binențeles că n-am deconspirat proveniența”, scrie Liiceanu.

Prof. Mihaela Miroiu a contrazis pe Facebook povestea cu vandalizarea. Sociologul mai face observația că gestul lui Liiceanu este complet inacceptabil moral.

"În legatură cu această povestire a lui Gabriel Liiceanu am de spus două lucruri:

1. Finalul este complet inacceptabil moral. Nu testezi pe colegi dacă vinul e otrăvit decât dacă te-a părăsit complet simțul moral. Sau e pur umor negru și nu trebuie să îl luam în serios.

2. Minerii nu au vandalizat absolut nimic la Humanitas. Liiceanu a plecat când a auzit că vin, ei au venit câțiva (cam 4-5 oameni, unii nu păreau deloc mineri), au bătut la ușa secretariatului , au dat bună ziua și au întrebat daca dl. Liiceanu e acolo. Secretara le-a spus că nu este și ei au plecat. Știu acest lucru încă de cand s-a întâmplat. Adrian Miroiu era atunci redactorul șef al Editurii Humanitas și era de față când s-au petrecut toate acestea. Accept însă ca povestea lui GL poate să fie o ficțiune."

Fost consilier al lui Băsescu, avertisment crunt: Vă dau o știre...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel