Urmărește emisiunea live


Deputatul Niculae Mircovici: Judecătorul Ștefan Minea a fost numit ilegal la CCR

Deputatul minorității bulgare din Parlamentul României, Niculae Mircovici, a declarat, marţi, că Ştefan Minea a fost numit ilegal judecător la Curtea Constituțională a României.

"Acum câteva zile, după ce am văzut toate dezbaterile, am avut curiozitatea să consult stenogramele din 1 iunie şi din 14 iunie 2010. Am constatat cu surprindere că pe 14 iunie 2010 erau necesare 168 de voturi pentru alegerea domnului Minea ca judecător al Curţii Constituţionale. Erau prezenţi cu anumită forţare 170 de deputaţi, deşi 169 rezultă din stenograme. Din aceşti 170 de deputaţi, două voturi au fost anulate şi rezultau 168 de voturi, exact câte erau necesare pentru alegerea domnului Minea. Din nefericire, n-au ţinut cont de faptul că a fost un vot împotrivă şi de fapt erau 167 de voturi. Deci nici măcar cu majoritate absolută, cât fusese invocat de doamna preşedintă Anastase, domnul Minea nu a fost ales legal", a spus Niculae Mircovici, într-o intervenție televonică în emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3.

"Nu pot accepta ideea că dacă toţi suntem egali în faţa legii, unii sunt mai egali decât ceilalţi", a continuat deputatul, care a precizat că organele de anchetă ar trebui să se autosesizeze în acest caz, dar a adăugat că va face personal o sesizare la Parchetul General, dacă va fi nevoie.

Vezi și: PSD contestă numirea lui Ștefan Minea la CCR. Augustin Zegrean: Vi se pare normal?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel