Daniel Zamfir și Radu Soviani distrug comunicatul BNR

Radu Soviani și Daniel Zamfir au distrus cel mai recent comunicat de presă al BNR.

Reprezentanţii BNR spun că în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică trecută de ProTv, viceguvernatorul Bogdan Olteanu nu s-a referit de duminică trecută de la "legea bail-în", ci a avut în vedere Legea nr. 29/2015 de aprobare a OUG nr. 113/2013, care transpune Directiva Europeană privind cerinţele de capital.

Reacţia BNR vine după ce iniţiatorul legii a declarat că "în timpul emisiunii "După 20 de ani", de la Pro TV, acelaşi domn Olteanu a recunoscut că NU din cauza Legii dării în plata vor mari băncile comerciale avansul, ci din cauza Legii Bail-în. Această lege e implementarea unei directive europene, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 şi care prevede că băncile pot confisca depozitele clienţilor de peste 100.000 euro pentru a evita intrarea băncii în faliment".

Ce spun Daniel Zamfir ș Bogdan Olteanu

"Din punctul meu de vedere, această apariție a domnului Bogdan Olteanu este ultima în spațiul public întrucât domnia sa a reușit să îndeplinească o premieră pentru BNR: să vină Banca Națională să spună ce a vrut să zică Bogdan Olteanu despre Legea dării în plată. Este un comunicat de presă fantastic. Este un moment istoric. În ce țară trăim?", a spus jurnalistul Radu Soviani la Realitatea TV

"Acest comunicat de presă mi se pare istoric pentru că încearcă să mascheze ceea ce Bogdan Olteanu a făcut cu subiect și predicat, adică cartelizează băncile comerciale să majoreze avansul pentru credite ipotecare sau imobiliare cu garanții ipotecare dând percepția că ar fi un efect al Legii dării în plată. Bogdan Olteanu a spus că Legea dării în plată ar putea duce avansul la 40%", a spus Radu Soviani la "Jocuri de putere".

Haideți să spunem că domnul Bogdan Olteanu nu s-ar fi referit la Legea Bail-in, dar ce spune acest comunicat? Spune foarte clar că băncile sunt obligate să mărească avansul din cauza Legii nr. 29/2015. Deci domnul Olteanu s-a deconspirat. De fapt, a deconspirat toată această minciună și intoxicare și anume că din cauza Legii dării în plată, băncile măresc avansul. Este recunoașterea BNR că altul este motivul", a intervenit și Daniel Zamfir.

Emisiunea poate fi urmărită în reluare pe Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel