EXCLUSIV  Băncile nu și-au revenit după criza economică! Veste proastă pentru sistemul bancar

Sistemul bancar nu și-a revenit după criza financiară din 2008, este de părere Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Mihai Daraban a declarat, la DC NEWS LIVE, că băncile au în continuare active imobilizate pe care nu le pot vinde la prețul pieței de acum.

”Eu cred că sistemul bancar nu și-a revenit după 2008. Efectele acelelei bule a derivatelor, acea supraevaluare a activelor care a fost înainte de 2008, nu s-au încheiat. Băncile sunt în continuare în suferință pentru că au active imobilizate, greu de vândut la prețul pieții de acum.

Băncile sunt într-un cerc vicios pentru că au trecut de la un risc maxim, își asumau toate riscurie, finanțau și câini de pe stradă, în partea cealată unde fără un equity solid din partea celui care solicită împurmut, nu mai bagă bani în economia reală”, a spus Mihai Daraban.

Mai mult, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României este de părere că guvernele nu vor mai sprijini băncile.

”Perioada bailout-urilor s-a terminat. Am văzut la nivel de 2008 cum bănci de reputație mondială, multe dintre ele prezente și la noi, au fost srpijinite de guvernele lor. Cred că acea fază de sprijinire de către guverne s-a încheiat”, a mai spus președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel