Un fost activist Greenpeace susține orezul auriu, modificat genetic

orez auriu
orez auriu

Fostul activist Greenpeace Patrick Moore se declară împotriva crimelor împotriva umanității pe care le comite organizația prin campania violentă împotriva orezului auriu, ceea ce perpetuează orbirea și moartea a milioane de copii. 

Vezi AICI site-ul campaniei.

Campania pornită de Moore are ca scop convingerea Greenpeace de a renunța la toleranța zero față de plantele modificate genetic, în special orezul auriu, pe fundamente umanitare. Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 500 de mii de copii orbesc în fiecare an din cauza deficienței de vitamina A, iar jumătate dintre ei mor la un an de la orbire. Aproape 250 de milioane de preșcolari au deficiență de vitamina A, iar 3 miliarde de oameni depinde de orez pentru a supraviețui.

Doar că orezul convențional nu are beta-caroten, nutrientul de care oamenii au nevoie pentru a produce vitamina A. În 1999, Dr. Ingo Potrykus și Dr. Peter Beyer au inventat orezul auriu, după un efort de nouă ani. Acesta a fost îmbunătățit cu gene de la porumb, ceea ce a condus la plante de orez ce produc orez cu beta-caroten, nutrientul care face ca porumbul să fie galben, iar morcovii portocalii. Astfel, cultivarea la scară largă a orezului auriu ar stopa oribirea, suferința și mortalitatea cauzate de deficiența de vitamina A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel